Prokrieviskie kaujinieki visu nakti apšaudījuši Doņeckas lidostu

foto: RIA Novosti
foto: RIA Novosti

Tā sauktās "Doņeckas Tautas Republikas" kaujinieki visu aizvadīto nakti apšaudījuši Doņeckas lidostu, kuru joprojām kontrolē Ukrainas spēki, vēsta "Korrespondent.net".

Par to aģentūrai "RIA-Novosti" pastāstījuši nemiernieku štābā. Arī vietējie iedzīvotāji apstiprinot, ka lidostas apkārtnē bija dzirdami sprādzieni, šāvienu kārtas un redzamas raķetes.

Ceturtdien viens no kaujinieku komandieriem Igors Girkins jeb Strelkovs atzina, ka devis pavēli artilērijai apšaudīt lidostu, bet rīkojums ieņemt objektu nav bijis. Lidostas apšaude sākusies jau ceturtdienas pēcpusdienā.

Ukrainas armija nekādu informāciju par lidostas apšaudi nav sniegusi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī bojā gājuši trīs karavīri, bet 12 ir ievainoti, ziņo pretterorisma operācijas preses centrs. Karavīru pozīcijas ar mīnmetējiem un strēlnieku ieročiem Luhanskas un Doņeckas apgabalos apšaudītas sešas reizes.

Vēstīts, ka Ukrainas spēki nedēļas nogalē guva lielākos panākumus vairākus mēnešus ilgstošās pretterorisma operācijas laikā, pārņemot prokrievisko kaujinieku bastionu Slovjansku un citas apkārtnes apdzīvotās vietas.

Separātistu spēki, kuri apgalvo, ka veica "taktisku atkāpšanos", masveidā devās uz Luhansku un Doņecku. Ukrainas amatpersonas norādīja, ka pilsētas aplenks. Savukārt separātisti ir izteikuši gatavību pretoties "līdz beigām".

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

 


Написать комментарий