Liepājas gāzes eksplozijā cietušajiem piešķir 4000 eiro

foto: diena.lv
foto: diena.lv

Gāzes eksplozijā daudzdzīvokļu mājā Liepājā visvairāk cietušā otrā stāva iemītnieki savos dzīvokļos varēs atgriezties piektdienas, 11.jūlija, vakarā, taču par palīdzības sniegšanu naudas izteiksmē vēl lems īpaša komisija, kurai galavārds būs jāsaka nākamnedēļ.

Pabalsts tiks izsniegts naudas izteiksmē, taču, pēc visa spriežot, tas nebūs liels. Pagaidām cietušajiem iemītniekiem, kas vērsušies pēc palīdzības, piešķirti 4000 eiro.

Liepājas pilsētas domes Sociālā dienesta direktore Iveta Bartkeviča intervijā portālam Mixnews.lv norāda, ka nelaimes gadījuma laikā, bijusi atvaļinājumā un lūdza vērsties pie Liepājas pilsētas domes Sociālo lietu komisijas priekšsēdētājs Helvija Valča. Bartkeviča piebilst, ka otrdien, 8.jūlijā Sociālo lietu komisija apsekoja objektu un ir fiksējusi aptuveno tāmi.

"Nauda ir sociālā dienesta budžetā, un komisijā darbojas sociālā dienesta darbinieki. Sadarbība notiek ar Sociālo lietu komisiju, kas izvērtēs ārkārtas situācijā piemērojamo vienreizējo pabalstu apjomu. Komisija izvērtē vispārējo situāciju dzīvokļos. Palīdzība netiks piešķirta tādā gadījumā, ja dzīvoklī nav deklarēta neviena persona, vai cietušais ir īpašnieks, vai īrnieks, tas nav noteicošais faktors. Bet, noteikti mēs ņemsim vērā, kur cietušais ir deklarēts, - deklarētā dzīvessvieta," uzsver Bartkeviča.

Jautāts, pēc kādiem kritērijiem cietušo dzīvokļu īpašniekiem tiks piešķirta palīdzība, komisijas priekšsēdētājs Helvijs Valcis skaidro, ka pabalstu saņems tikai tie cilvēki, kuri iesniegs pabalsta lūgumu un ir deklarēti Liepājā.

"Komisija bija izbraukusi uz vietas novērtēt situāciju. Ja mājā ir cietuši aptuveni 14 dzīvokļi, tad lūgumu piešķirt pabalstu ir iesnieguši tikai astoņi. Mēs apsekojām cilvēku iedzīves bojājumus, palīdzība tiek sniegta arī no namu apsaimniekotāju puses, - ieliktas ārdurvis un logi. Tas, kas attiecas uz iedzīvi, tika novērtēts un tiks lemts par palīdzības sniegšanu. Mēs apskatām kopīgo situāciju, tā nav pilna zaudējumu kompensācija, bet pabalsts.

Portāls Mixnews.lv jau rakstīja, ka saskaņā ar ekspertu vērtējumu sprādzienā nav cietušas ēkas nesošās konstrukcijas un iedzīvotāju drošība nav apdraudēta, lielākā daļa piecstāvu ēkas iedzīvotāju savos dzīvokļos atgriezās jau nākamajā dienā pēc sprādziena. Taču otrajā stāvā aina pēc sprādziena bija daudz bēdīgāka - dzīvokļi bija palikuši bez logiem un durvīm, tāpēc iedzīvotājiem bija jāapmetas pagaidu mājvietā. Pašlaik jau visos otrā stāva dzīvokļos ir ieliktas jaunas durvis un līdz piektdienas vakaram būs pabeigta arī visu logu uzstādīšana. Tiek mazgātas arī sienas.

Šovasar pakāpeniski plānots veikt kosmētisko remontu - griestu balsināšanu un sienu krāsošanu otrā stāva koridorā.


Написать комментарий