Vasaras dienas nometne «Noķer vasaru» Naujenē

foto: naujene.lv
foto: naujene.lv

Vasaras brīvdienas – tas ir laiks, kad bērni var padarīt savu dzīvi interesantāku, atrast jaunus draugus, iemācīties dziedāt, dejot, spēlēt un pavadīt savu brīvo laiku ar jēgu, ziņo Naujenes pagasta portāls.

Tieši šādu iespēju katram bērnam dod vasaras dienu nometnes.

Vējš un saule, zāle un ūdens dod bērniem sajust īpašo prieku. Šie avoti palīdz viņiem iegūt labu garastāvokli un spēku uz visu sekojošo gadu.

Ik gadu Naujenes jaunatnes iniciatīvas un sporta centrs organizē vasaras nometnes Naujenes pagasta bērniem.

Arī šogad no 02.06.2014 līdz 20.06.2014 Naujenes pamatskolā tika organizēta bērnu dienas nometne „Noķer vasaru!”, kurā 25 bērni no Naujenes pagasta varēja atpūsties, paplašināt savas zināšanas, iemācīties darīt kaut ko jaunu, atrast jaunus draugus, un daudz ko citu.

Ar Naujenes pamatskolas kolektīvu daudzu gadu garumā mums tiek veidotas ciešas tradīcijas, viena no kuram ir vasaras nometnes organizēšana bērnu atpūtai.

Dzīve vasaras dienas nometnē „Noķer vasaru!” bija piesātināta, pilna ar notikumiem un tikšanām. Bērns – galvenais nometnē, ļoti svarīgi, lai viņam būtu komforti. Un pirmkārt tas ir atkarīgs no audzinātāju prasmes radīt labu mikroklimatu bērnu kolektīvā.

Viens no svarīgākajiem darbības virzieniem nometnē - atbildība par bērnu informēšanu, kas ir saistīta ar sava dzimtā novada iepazīstināšanu, par tā vēsturi, tradīcijām. Šo mērķu realizācijai palīdzēja pareizi organizētas ekskursijas un pārgājieni.

Šogad bērniem bija iespēja apmeklēt Zirgaudzētāju fermu, pabūt Jēkabpils pilī, Līvānu stikla fabrikas muzejā. Bērni iepazinās ar Latgales amatnieku daiļradi. Varēja redzēt, kā no māla ar prasmīgām podnieka rokām tiek veidota vāze. Daudzi, it īpaši meitenes, varēja pamēģināt sevi audējas lomā.

Padarīt bērna atpūtu saturīgu palīdzēja arī ceļojumu-spēļu izstrādāšana, sporta sacensības, dažādas viktorīnas, radošās darbnīcas, nometnes atklāšanas un nometnes darbības beigšanas svētki un daudzas citas aktivitātes. Visu to varēja redzēt un izmēģināt mūsu nometnes dalībnieki. 

Daudz pateicības vārdu mēs dzirdam no vecākiem par interesantu bērnu atpūtas organizēšanu. Savukārt mēs gribētu pateikt paldies Naujenes pamatskolas kolektīvam par palīdzību nometnes organizēšanā spilgtai un daudzveidīgai laika pavadīšanai mūsu pagasta bērniem.


Написать комментарий