Eksperti: Bērni ar divām mātēm ir ļoti veselīgi

foto: Reuters/Scanpix
foto: Reuters/Scanpix

Bērni, kurus audzina viendzimuma pāri, izceļas ar īpašu labu veselību, un viņiem ir ļoti spēcīga emocionālā saikne ar vecākiem – tā noskaidrojuši Melburnas universitātes speciālisti no Austrālijas.

Tiesa, turpmākajā dzīvē divas trešdaļas no šiem bērniem var sastapties ar problēmām, ko izraisa viendzimuma laulību stigmatizācija sabiedrībā.

Pētījuma gaitā zinātnieki iztaujāja vairāk nekā 300 viendzimuma vecākus un viņu bērnus. Aptuveni 80 procentiem no viņiem bija divas mammas, bet pārējiem - divi tēvi.

Noskaidrojies, ka bērni, kas auguši viendzimuma pāru ģimenēs, ir par sešiem procentiem ar saviem vecākiem vairāk saliedēti nekā citi bērni, un arī veselības rādītāji viņiem ir labāki.

Kā liecina raksts, kas publicēts izdevumā The Guardian, bez veselības speciālisti pētījuši arī šādu bērnu temperamentu, garastāvokli, uzvedību, psihisko veselību un pašnovērtējumu.

Pētījuma vadītājs Saimons Kraučs uzskata, ka šo rādītāju pamatā ir pienākumu sadalīšana ģimenē. Proti, viendzimuma partneri lielāko daļu mājas darbu veic, balstoties tieši uz faktiskajām iemaņām, nevis saskaņā ar stereotipiskajām dzimu lomām.

Rezultātā, pēc viņa vārdiem, mājās ir daudz veselīgāka gaisotne, un bērns līdz ar to var saņemt vairāk uzmanības.


Написать комментарий