Daugavpili uzslavēja par investīciju piesaisti un patīkamu vizuālo iespaidu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Augsti stāvošo viesu delegācijai no Latvijas galvaspilsētas radās ļoti patīkams iespaids par mūsu pilsētu, piektdien, 4.jūlijā, Daugavpils pilsētas domē notikušajā preses konferencē paziņoja Latvijas premjerministre Laimdota Straujuma un satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Premjerai patika sinagogas apmeklējums, jo tas notika pirmo reizi viņas dzīvē, kā arī muzeja apmeklējums, kurā ekskursiju vadīja vēsturnieks Josifs Račko.

Tāpat premjerministre uzslavēja Daugavpili par investīciju piesaisti pēdējo septiņu gadu laikā – šajā laikā posmā tika apgūts 191 miljons. Pēc L.Straujumas domām, tas ir daudz.

Latvijas premjerministre atzīmēja, ka Daugavpils centrs esot labi sakopts, tāpat kā visa pilsēta. Jāsaka, pēdējo reizi viņa mūsu pilsētu apmeklēja pirms diviem gadiem, kad bija zemkopības ministre.

„Šajā laikā pilsēta ir attīstījusies. Man patīk, ka Daugavpilī notiek būvniecības darbi, ielas tiek sakoptas un pilsēta rada ļoti patīkamu vizuālo iespaidu. Tas apliecina to, ko šodien teica pilsētas mērs Lāčplēsis. Jāatzīmē, ka investīciju piesaiste noteikti nāks par labu”, paziņoja L.Straujuma.

Uz žurnālistu jautājumiem par to, kādus projektus Daugavpilij labāk realizēt, premjerministre atzīmēja, ka katrai pilsētai un novadam ir labāk zināms, kas ir nepieciešams un attīstāms. „Diez vai mēs Rīgā varam teikt, kas Daugavpilij ir visnepieciešamākais. Domāju, ka šajā jautājumā labāk orientējas jūsu mērs”, paskaidroja viņa.

Savukārt pašvaldības priekšsēdētājs J.Lāčplēsis paziņoja, ka ar premjerministri tika apspriesti jautājumi, kuri ir saistīti ar pašvaldībām pieejamām attīstības programmām un līdzekļiem. Kā Daugavpils prioritātes mērs minēja lidostas, galveno infrastruktūras objektu un Cietokšņa attīstību.


Написать комментарий