Viedoklis: Daugavpils pilsētas domes bezdarbības dēļ savas problēmas atrisinās vairākas valsts pilsētas 6

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pagājis gads, kopš darbu sācis jauns Daugavpils pilsētas domes sasaukums pilsētas mēra Jāņa Lāčplēša vadībā.

Daugavpils mērs gada laikā paveikto novērtēja visai īsi un lakoniski.

Bijušais Daugavpils pilsētas domes deputāts Mečislavs Truskovskis pastāstīja portālam Gorod.lv, ka gadu pēc jaunā sasaukuma darba sākšanas viņa noskaņojums esot visai pesimistisks.

„Spriediet paši – ir pagājis gads un ko mēs redzam? Bija iecere realizēt Grīvas apgaismojuma sistēmas rekonstrukciju, taču ar dokumentiem radās problēmas un projekts netika realizēts. Rezultātā līdzekļus iedalīja Ilūkstei un citām pilsētām.

Kaut kas nesaprotas notiek ar tramvaju piegādes konkursu, nav skaidrs, vai lēmums par iepriekšējā iepirkuma slēgšanu un jauna iepirkuma izsludināšanu bija pareizs.

Pēdējais projekts bija saistīts ar mūsdienīga cietuma būvniecību, kuras rezultātā Daugavpilī būtu 400 jaunas darbavietas un pilsētā tiktu piesaistīti vairāk nekā 50 miljoni. Taču mūsu Domes darbību, precīzāk, bezdarbības dēļ tika pieņemts lēmums par šī projekta realizēšanu Liepājā. Pie mums it kā neesot būvniecībai piemērotas vietas.

Pēc manām domām, tā nav taisnība. Cietumu varētu uzcelt pat Grīvas lidostas teritorijā: gan zeme būtu kārtībā, gan objekts atrastos netālu no pilsētas. Tā būtu ideāla vieta cietuma būvniecībai. Visu laiku taču tika runāts, ka šajā teritorijā iegādātās zemes ir daudz. Vairākas vietējās firmas saņemtu pasūtījumus, taču sanāk, ka mūsu pilsētas vadības bezdarbības dēļ mēs zaudējām iespēju realizēt daudzmiljonu projektu.

Man rodas iespaids, ka šādas Daugavpils pilsētas domes bezdarbības dēļ citas Latvijas pilsētas atrisinās savas problēmas. Tām būs gan jaunās darbavietas, gan iespēja attīstīt vietējo biznesu.

Iespējams, valdība vairs neuzticas Daugavpilij. Mūsu pilsētā pēdējā laikā netika realizēts neviens projekts.

Pirms gada Jānis Lāčplēsis ziņoja, ka visas partijas esot apvienojušas, lai strādātu Daugavpils labā, tādēļ pašvaldība visus jautājumus lems ātri un efektīvi. Jāsaka, šīs sadarbības rezultātu pagaidām nav.

Agrāk mūsu pilsētas devīze bija „Daugavpils – iespēju pilsēta”, bet tagad Daugavpili var saukt par neizmantoto iespēju pilsētu”, uzskata bijušais deputāts.


Написать комментарий

Diemžēl....mūsus LATVIJAS sistemā IR jāprot dalīties,negribēji vai neprati- ej līdz tai un tai vietai... :(

Nu ja,Daugavpils mana mila pilseta,bet vina ir peleka.Pat var salidzinat Rezekni,jo si pilseta patiesam paliek skaistaka.Jo tur ir labs siamnieks.Daugavpili nu vispar nekas nemainas,loti skumigi.Tie tur sez augsa,un savus dibenus silda.Kauna vinuem ne cik nav,tik algu sanem par sedesanu.

mūsu jaunā dome pat nav spējīga atrisināt jautājumu par bērnu laukumu izveidošanas konkursu

Jaunā dome diemžēl nav spējīga atrisināt ne vien jautājumu par rotaļu laukumu, bet arī atkritumu izvešanu, tramvajiem un daudziem, daudziem citiem jautājumiem! bet ar vērienu plāno nākošos pilsētas svētkus! Ļaunākais ir tas, ka viņi pabeidz projektus, ko veidoja iepriekšējais domes sastāvs un pilsēta top skaistāka - rekonstruē ielas, restaurē cietoksni utt., bet parastie cilvēki domās, ka tos visus projektus ir veidojusi pašreizējā dome...

jā, tepat blakus arī raksts par šobrīd realizētājiem projektiem, ko apstriprināja vecā dome http://lat.gorod.lv/zinas/238024-pateicoties-2012gada-apstiprinatai-latgales-attistibas-programmai-daugavpili-tiek-realizeti-projekti-par-12-miljoniem-eiro ...

lat.gorod. lv/zinas/238024-pateicoties-2012gada-apstiprinatai-latgales-attistibas-programmai-daugavpili-tiek-realizeti-projekti-par-12-miljoniem-eiro

Написать комментарий