Krievija Krimas attīstībai 2015.gadās tērēs trīs miljardus ASV dolāru

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Krievija 2015.gadā okupētās Krimas pussalas attīstībā investēs trīs miljardus ASV dolāru, norādījis Krievijas finanšu ministrs Antons Siluanovs.

Minētajā summā iekļautas ne tikai investīcijas valsts administratīvajā sektorā un sociālajā jomā, bet arī tilta būvniecības uzsākšanai pār Kerčas jūras šaurumu, lai savienotu Krievijas sauszemi ar Krimas pussalu. Summa drīzumā tikšot apstiprināta arī valdībā, aģentūrai "Itar – tass" stāstījis Siluanovs.

Krima Krievijas veselības aprūpes sistēmā tikšot uzņemta ar 2015.gada 1.janvāri. Līdz tam laikam, lai atbalstītu sociāli neaizsargātās grupās un mazturīgos, pussalā savas nodaļas atklās Krievijas Sarkanā krusta pārstāvji. Organizācijai Krimas palīdzībai izdevies ziedojumos saņemt aptuveni divus miljonus ASV dolāru.

Tāpat Kremlis jau aptuveni divus mēnešus aktīvi aģitē valsts uzņēmumiem potenciālās investīciju iespējas Krimā. Taču uzņēmēji par šādu investīciju soli vēl nesteidzas lemt pozitīvi. Tam par iemeslu ir aizvien lielā neskaidrība, kā Krima nākotnē tiks integrēta Krievijas sastāvā.

Investīciju baņķieris no kompānijas "United traders" Mihails Krilovs portālam "Pravda.ru" norāda, ka uzņēmēji aizvien patur prātā, ka eksistē kaut minimāla, bet tomēr iespēja, ka Krima varētu arī atgriezties Ukrainas sastāvā.

Jau ziņots, ka Ukrainas austrumu reģionos pēc Krimas okupācijas aizvien notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.


Написать комментарий