Daugavpilieši var droši peldēties pilsētas ezeros un ūdenskrātuvēs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz to, ka jūnijs mūs nelutināja ar vasarīgi siltu laiku, jūlija pirmajās brīvdienās Daugavpilī beidzot atgriezīsies vasarīgi karsts laiks.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, sestdien, 5.jūlijā, gaisa temperatūra mūsu pilsētā var sasniegt +27 grādus pēc Celsija skalas. Tas nozīmē, ka pilsētas peldvietas būs pieprasītas.

26.jūnijā Daugavpils pilsētas pašvaldības speciālisti kopā ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu “Bior” veica ūdens kvalitātes paraugu ņemšanu 10 ezeru peldvietās. Saskaņā ar pētījumiem, ūdens kvalitāte šajās peldvietās atbilst visām nepieciešamām normām un prasībām.  

Tādējādi daugavpilieši var droši peldēties Lielā Stropu ezerā, atpūtas bāzes “Stropu Vilnis” peldvietā, Ruģeļu ūdenskrātuves peldvietā, mikrorajona “Esplanāde” peldvietā, Plotičku ezerā, Zirgu ezerā, Mazā Stropu ezerā, Stropaka ezerā, Šūņu ezerā, Gubiščes ezerā.

Šogad Daugavpilī ir trīs oficiālās peldvietas – Lielo Stropu ezera centrālā peldvieta, „Stropu vilnis”, kā arī Šūņu ezera peldvieta (Jaunajā Forštadtē).

Saskaņā ar monitoringa datiem, pērn šajās peldvietās ūdens kvalitāte bija atzīta par atbilstošu. Ūdens kvalitāte trīs minētajās peldvietās visas peldsezonas garumā bija atbilstoša, tomēr viskvalitatīvākais ūdens bija Lielo Stropu ezerā.

Saskaņā ar valsts programmu, ūdens paraugu ņemšana oficiālajās peldvietās notiek divreiz mēnesī visas peldsezonas garumā. Citās ūdenskrātuvēs, kurās peldas daudz cilvēku, šāda veida pārbaudes tiek veiktas reizi mēnesī.

Tāpat tika pārbaudīts arī dzeramais ūdens pie Lielā Stropu ezera glābšanas stacijas – tas ir derīgs lietošanai.


Написать комментарий