Daugavpilī pirmo reizi notiks populārāko nakts piedzīvojumu sacensību etaps

foto: xrace.lv
foto: xrace.lv

Naktī no 5. jūlija uz 6. jūliju pirmo reizi Daugavpilī notiks neparastas sacensības „xRace 2014”.

Kā paskaidroja Daugavpils Sporta pārvaldes preses sekretārs Nauris Mackevičs, tās ir populārākās Latvijas piedzīvojumu sacensības, kuras Latvijā notiek jau trešo gadu pēc kārtas. Tās apvieno braukšanu ar velosipēdu, skriešanu, airēšanu, orientēšanos un stratēģisko plānošanu. Sacensības interesē gan profesionālus sportistus, gan sporta amatierus un aktīvas atpūtas cienītājus.  

Daugavpils nakts etapa sacensībās piedalīsies apmēram 500 visas Latvijas sportisti. Mūsu pilsētā notiks trešais etaps, bet gadā parasti tiek rīkoti pieci sacensību etapi. Šogad tās sākās aprīļa beigās Ādažos, maijā turpinājās Saldū, bet augustā stafeti pārņems Rīga. Sacensību finišs notiks 20. septembrī Ērgļos.

Pēc N. Mackeviča vārdiem sacensības „xRace 2014” sāksies sestdien, 5. jūlijā plkst. 22:00 pie Ledus halles, kaut gan sākumā tika plānots pulcēt sportistus pie Olimpiskā centra.

Distancē profesionāļu pavadītais laiks kopumā var sastādīt apmēram 8 stundas. Turklāt šīs distances uzdevumu izpilde prasīs no viņiem ne tikai izturību, bet arī vīrišķību, atjautību un komandas saskaņotību.

Sacensību trases tiks sadalītas pa sarežģītības pakāpēm. Piemēram, viens no sacensību uzdevumiem ir braukšana pa Daugavpils spīdveja treku. Sacensību gaitā tiks izmantots Jaunās Forštates meža masīvs un Ķīmiķu mikrorajons, kā arī Vecstropi un Līksna.

Parasti xRace dalībnieku komanda sastāv no trim cilvēkiem. Miniklasē var būt no 2 līdz 4 dalībniekiem. Turklāt būs gan vīriešu, gan sieviešu un jauktās komandas.

Pēc organizatoru datiem daugavpilieši sastāda vairāk nekā 20% no visu dalībnieku skaita. Sacensībām var reģistrēties līdz 5. jūlijam ieskaitot mājas lapā. Tur var iegūt arī sīkāku informāciju.


Написать комментарий