Laiž klajā pasaulē pirmo elektronisko «kāsīti»

foto: kadrs no video
foto: kadrs no video

Kamēr eksperti cenšas aprēķināt, kā tuvākajos gados tirgū mainīsies tradicionālo elektronisko cigarešu segments, holandiešu kompānija E-Njoint BV laidusi klajā pasaulē pirmo elektronisko "kāsīti".

Tehniski gan tā joprojām ir tā pati elektroniskā cigarete, taču, kā apgalvo ražotāji, tajā nav ne tikai veselībai kaitīgo vielu nikotīna, darvas un toksīnu, bet nav pat aktīvās marihuānas vielas.

Pircējiem tiek piedāvāta izvēle no sešām dažādām garšām, bet paši klienti var ierīci piepildīt ar šķidru marihuānu vai kaltētu "mantu".

Lielākai ticamībai ierīce arī izskatās kā īsts "kāsītis", bet galiņš ar marihuānas lapiņas attēlu iemirdzas ik reizi, kad lietotājs ievelk dūmu.

"Nīderlande ir slavena ar savu toleranto un liberālo attieksmi pret vieglajām narkotikām. Jaunā produkta parādīšanās tirgū liek noprast: kamēr jūs nevienam netraucējat un rīkojaties likuma robežās, viss ir kārtībā," komentējis E-Njoint BV ģenerāldirektors Menno Kontatns.

Nīderlandes teritorijā marihuānas uzglabāšana un lietošana ir atļauta kopš 1976. gada, un arī elektroniskā "kāsīša" lietošana šajā valstī tiek uzskatīta par legālu.

 

 

 


Написать комментарий