Daugavpils dome steidz atskaitīties par video novērošanas kameru efektivitāti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējā Daugavpils domes preses konferencē portāls Gorod.lv painteresējās, vai pilsētā uzstādītās video novērošanas kameras palīdz uzraudzīt kārtību pilsētā, jo vandālisma gadījumi Daugavpilī arvien tiek novēroti.

Pēc pusotras nedēļas pašvaldība ir atskaitījusies par video novērošanas sistēmas darba efektivitāti, paziņojot, ka no 2012. gada novembra lūdz šā gada 1. jūnijam 58 kameras reģistrējušas 1 099 likumu pārkāpumus. No tiem Valsts policijai nodoti 224, Neatliekamās medicīnas palīdzības dienestam – 4 cilvēki, sastādīti 364 protokoli, 287 reizes veiktas profilaktiskas pārrunas, uz detoksikācijas palātu nogādāts 71 cilvēks. Pēc Valsts policijas pieprasījuma nodoti 122 video ieraksti, kuri pierāda likumu pārkāpumu faktus. Pateicoties video ierakstiem, tika atklāti vairāki īpaši smagi noziegumi. 

Kā ziņo pašvaldība, Municipālās policijas darbinieki operatīvi aiztur likumpārkāpējus, kuri nokļūst kameru novērošanas zonā.

Daugavpilī vandālismam tiek pakļauti ne tikai koki, soliņi, bērnu rotaļlaukumi, biotualetes un atkritumu konteineri, bet arī memoriāli. Arī Cietoksnī vandāļu uzbrukumi notiek diezgan bieži. Piemēram, 15. jūnijā likumpārkāpēji padarbojās sabiedriskajā tualetē, kura nesen nodota ekspluatācijā. Video novērošanas kameras fiksēja iespējamos likumpārkāpējus, bet viņu piedalīšanos notikušajā noteiks tiesībsargājošie orgāni.


Написать комментарий