P. Dzalbe pārliecināts, ka tehnisko projektu nesaskaņotība nav iemesls pagarināt tramvaju sliežu rekonstrukcijas termiņus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā kārtējā preses konferencē paziņoja Daugavpils vicemērs Pēteris Dzalbe, precīzi tramvaju sliežu rekonstrukcijas darbu pabeigšanas termiņi pašvaldībai nav zināmi.

Pēteris Dzalbe paziņoja, ka darbi turpinās, darbu pabeigšanas grafiku būvnieki iesnieguši, bet tajā jākoriģē atsevišķi momenti. Pēc vicemēra domām pamatota iemesla pagarināt darbu veikšanas termiņus būvuzņēmumam nav.

„Bija daži jautājumi, kuri saistīti ar tehnisko dokumentāciju. Bet pēc pārrunām ar projekta autoru un tehnisko uzraugu izrādījās, ka nav pamatotu iemeslu, lai mainītu kaut kādus tehniskos risinājumus”, – atzīmēja vicemērs.

Kā paskaidroja vicemērs, darbuzņēmējs motivē termiņu pagarināšanu ar to, ka divu savstarpēji saistītu projektu tehniskie risinājumi (tramvaju sliežu un 18. Novembra ielas rekonstrukcijas) nav saskaņoti un nesakrīt augstuma atzīmes. Pamatojoties uz to, būvnieki prasa pagarināt projekta realizācijas termiņus.

„Ja būvnieki nevar iekļauties termiņā, tad tehniskais projekts te nav vainīgs”, – paziņoja vicemērs.

Atzīmēsim, ka šobrīd nav pabeigts 5. tramvaju sliežu rekonstrukcijas etaps, tieši 18. Novembra ielas un Valkas ielas, 18. Novembra ielas un Ventspils ielas krustojumi un iebrauktuve depo Liepājas ielā.


Написать комментарий