Latvija vēlas nākotnē uzņemt Pasaules kausu basketbolā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas Basketbola savienība (LBS), kā arī Lietuvas, Igaunijas un Somijas federācijas kopīgā vēstulē Starptautiskajai Basketbola federācijai (FIBA) apliecinājušas vēlmi rīkot Pasaules kausa izcīņas finālturnīru vīriešu komandām 2019. vai 2023.gadā, ziņo LETA.

Kā informē LBS, 9.jūnijā beidzās FIBA noteiktais termiņš, līdz kuram nacionālajām federācijām bija oficiāli jāpaziņo par nodomu piedalīties cīņā par rīkošanas tiesībām. Nākamajā kārtā pretendenti tiks iepazīstināti ar organizatoriskajām un finansiālajām prasībām.

Komentējot pieteikumu, četru Baltijas valstu basketbola organizāciju vadītāji uzsvēruši, ka Latvijai, Lietuvai, Igaunijai un Somijai ir vairāk nekā 80 gadus ilga sadarbības pieredze. Visas iesaistītās valstis vieno gan attīstīta sporta un tūrisma infrastruktūra, gan basketbola popularitāte, kā arī lieliska pieredze, rīkojot augstākā līmeņa sacensības.

Kopīgais pieteikumu skaits pagaidām nav publiskots.

Pasaules kausa izcīņa basketbolā notiek kopš 1950.gada. Šajā laikā aizvadīti 16 turnīri, bet šā gada septembrī Spānijā notiks 17.Pasaules kausa izcīņa. Tas būs tikai sestais šāda līmeņa turnīrs, kas notiks Eiropā.

Iepriekš LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps uzsvēris, ka Latvijas puse ar cerībām raugās uz iespēju 2017.gadā kopīgi ar vienu vai abām pārējām Baltijas valstīm uzņemt Eiropas čempionāta finālturnīru basketbolā vīriešiem un pašlaik neizslēdz iespēju pieteikties kā palīgs Ukrainai 2015.gada finālturnīra uzņemšanā, ja radīsies tāda vajadzība un iespēja.

Šneps maijā tika ievēlēts Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") valdē, kuras pirmā sēde paredzēta 13.jūnijā. Viens no galvenajiem jautājumiem tajā būs Eiropas 2015.gada čempionāta norises vieta.


Написать комментарий