Lielbritānijā apcietina vecākus, kuru bērnam ir liekais svars

foto: ipnews.in.ua
foto: ipnews.in.ua

Kingslinā dzīvojošas ģimenes 11 gadus vecā zēna augums ir 155 cm, bet svars 95 kilogrami. Mediķu uzmanības lokā mēneša laikā zēns nonāca divas reizes. Tad mediķi ziņoja sociālajiem darbiniekiem un policijai, raksta "apollo.lv".

Vecāki tika aizturēti un viņiem izvirzīja apsūdzības par cietsirdīgu izturēšanos pret dēlu un vecāku pienākumu nepildīšanu. Vecāki tika atbrīvoti pret drošības naudu. Šī iemesla dēļ policija vecākus ir aizturējusi vairākkārt.

Tagad ģimeni pieskata sociālie darbinieki, ja viņiem radīsies pretenzijas par vecāku attieksmi pret dēlu, bērnu ģimenei var atņemt.

Vecāki nesaprotot, par ko viņus soda, jo zēns tāds esot piedzimis. Tēvs saka, ka dēls piedzimis ar liekšķerēm roku un lāpstām kāju vietā, viņš vienmēr esot bijis liels. Visa dzimta esot tāda.

Arī māte domā, ka vainīgi gēni. Dēls pievēršot uzmanību fiziskām aktivitātēm un ievērojot stingu diētu, ēdot brokoļus, bet svaru vienalga nezaudējot.

Lielbritānijā februārī pēc statistikas datiem desmitiem bērnu cieš no pārmērīgi liela liekā svara. Pēdējo piecu gadu laikā no ģimenēm izņemti 74 bērni ar pārmērīgi lielu lieko svaru, astoņi no viņiem svēra vairāk nekā 127 kg, viena svars bija pat 146 kilogrami.


Написать комментарий