Daugavpilī bērnu rotaļlaukumus turpmāk ierīkos uzņēmums „Labiekārtošana–D”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar jauno deleģēšanas līgumu, kuru Daugavpils pašvaldība noslēgs ar municipālo uzņēmumu  „Labiekārtošana–D”, uzņēmumam uzticēs iespēju iekārtot pilsētā bērnu rotaļlaukumus.

Kā paskaidroja Kapitālsabiedrību monitoringa nodaļas vadītāja Lilija Rēķe, jaunais līgums ir nepieciešams, jo tā redakcija ir papildināta ar Valsts kontroles ieteikumiem, uzņēmuma uzdevumu izpildes novērtējuma kritērijiem, kā arī ar finanšu piešķiršanas kārtību un to izmantošanas kontroli.

Jaunais līgums satur punktu, ka uzņēmumam deleģē bērnu rotaļlaukumu ierīkošanu, rekonstrukciju un uzturēšanu, kā arī ārējo elementu iegādi. Vicemērs Dmitrijs Rodionovs interesējās, vai tas nekropļos šo tirgu, un vai atkal neradīsies problēmas ar Valsts kontroli. Kā atzīmēja vicemērs, saskaņā ar likumdošanu pašvaldības autonomo funkciju vidū nav to funkciju, kuras šajā gadījumā pašvaldība domā deleģēt savam uzņēmumam.
L. Rēķe paskaidroja, ka saskaņā ar likumu „Par pašvaldībām” pašvaldībai ir tāda funkcija kā zaļo zonu ierīkošana un uzturēšana, kā arī ārējo elementu uzstādīšana, kas arī tiek deleģēts uzņēmumam „Labiekārtošana–D”, jo šie ārējie elementi var būt bērnu rotaļlaukums.

Lai pārliecinātu klātesošos par to, ka bērnu rotaļlaukumu ierīkošana un uzturēšana jānodod uzņēmumam „Labiekārtošana–D”, vicemērs Pēteris Dzalbe paziņoja, ka vasaras sezona jau ir sākusies, bet bērnu laukumu iekārtošanas process ir ieildzis.

Tomēr atzīmēsim, ka Komunālās saimniecības pārvalde gada sākumā uzreiz pēc budžeta apstiprināšanas ir sākusi jaunu bērnu rotaļlaukumu uzstādīšanu un laukuma Centrālajā parkā rekonstrukciju. Saskaņā ar likumdošanu KSP ir izstrādājusi nepieciešamo dokumentāciju un izsludinājusi konkursu par iekārtu piegādi un uzstādīšanu jau martā (ieskaitot Centrālo parku), tomēr iepirkums beidzās bez rezultātiem. Runājot par aprīkojuma rekonstrukciju Centrālajā parkā, KSP speciālisti paziņoja, ka mērs personīgi saskaņo iekārtu veidus, tādēļ iepirkuma process ir ievilcies.

Tagad bērnu rotaļlaukumu ierīkošanas funkciju deleģē SIA „Labiekārtošana–D”, kuru vada pilsētas mēra partijas biedrs. Kādā veidā patlaban uzņēmums ierīkos plānotos bērnu rotaļlaukumus, saviem spēkiem izgatavos iekārtas vai iepirks bez īpašām procedūrām, parādīs laiks.


Написать комментарий