Jēkabpilī notiks Lūgšanu brokastis

foto: jekabpils.lv
foto: jekabpils.lv

6.jūnijā Jēkabpils Tautas namā notiks Lūgšanu brokastis, kas norisināsies jau trešo gadu pēc kārtas, informē Jēkabpils novada portāls.

Uz pasākumu pulcēsies gan laicīgās, gan garīgās varas pārstāvji. Plānots, ka pasākumā piedalīsies Jēkabpils pilsētas, Jēkabpils novada, Krustpils novada, Viesītes novada un citu pašvaldību pārstāvji, dažādu konfesiju garīdznieki, draudžu pārstāvji, kā arī uzņēmēji, pedagogi un citas uzaicinātās personas.

Jēkabpils pilsētas Tradicionālo konfesiju konsultatīvās komisijas priekšsēdētājs Jānis Raščevskis sacīja, ka šādu pasākumu uzskata par ļoti atbalstāmu. J.Raščevskis: “Lūgšanu brokastīs kopīgās sarunās satiekās laicīgā un garīgā vara. Nereti dzīvē, darot katram savus ikdienas darbus un pienākumus, pietrūkst garīguma un nepietiek laika par šīm lietām domāt. Cilvēkam ir jāapstājas un jāpaskatās, kas notiek viņa dzīvē, viņa garīgajā pasaulē un dvēselē. Ja cilvēks ir spēcīgs savā garīgajā pasaulē, tas palīdz tikt galā arī ar ikdienas rūpēm un daudzām sarežģītām situācijām.”

Krustpils ev.luteriskās draudzes mācītājs Ēvalds Bērziņš: “Svarīgi ir būt vienotiem, jo mēs visi esam viena sabiedrība. Šogad Lūgšanu brokastu tēma ir “Svētīts lai top Tavs vārds!” Būtiski saprast, ka baznīcas izpratnē visas lietas dzīvē ir Dievam par godu un cilvēkiem par svētību. Jebkurš darbs , kuru mēs darām, un kā mēs to veicam, arī tas lai būtu Dievam par godu un cilvēkiem par svētību".

Lūgšanu brokastu tradīcija aizsākusies 1952.gadā Amerikas Savienotajās Valstīs, bet Latvijā šādi pasākumi notiek kopš 2006.gada. Ar katru gadu šādu pasākumu organizēšana turpina vērsties plašumā, un patlaban Lūgšanu brokastis notiek regulāri ne tikai Rīgā, bet arī Liepājā, Jēkabpilī, Talsos, Ventspilī, Kuldīgā Daugavpilī un citās Latvijas pilsētās.


Написать комментарий