Skotijā ir sākusies neatkarības referenduma aģitācijas kampaņa

foto:
foto:

Lielbritānijā oficiāli ir sākusies aģitācijas kampaņa pirms referenduma par Skotijas neatkarību, kurš notiks 18. septembrī. RT korespondente Sāra Ferta stāsta par grūtībām, ar kuriem ir saskārušies aktīvisti, kuri ir gan par, gan pret Skotijas atdalīšanos

Rodas iespaids, ka abas aktīvistu puses ir nolēmušas padarīt ekonomiku par galveno tēmu. Skotijas valdība paziņoja, ja tā iegūs neatkarību, tad visi iedzīvotāji saņems pa 1 tūkst. mārciņu gadā.

Lielbritānijas valdība apgalvo, ka Apvienotās Karalistes sastāvā skoti saņems pa 1 400 mārciņu gadā. Bet abām pusēm nevar būt taisnība. Katra no tām ar dažādiem paņēmieniem cenšas diskreditēt oponenta skaitļus, un viss nav skaidrs. Lai demonstrētu visu jautājuma asumu, mēs parunājām ar pretējo nometņu politologiem, – vēsta russian.rt.com.

„Kampaņa „Kopā ir labāk” cenšas iebiedēt cilvēkus, lai tie nobalsotu pret neatkarību, pārliecinot viņus, ka viņi vairs nevarēs būt par ES daļu. Tie ir meli. Skotiem nevar atņemt dalību ES. Skotija ietilpst ES sastāvā jau vairāk nekā 30 gadus. Tāpat viņi apgalvo, ka Skotijā atcels sterliņu mārciņu. Tas ir maz iespējams. Vēl viņi saka, ka tas ietekmēs pensijas. Viņi stāsta vienu šausmu stāstu pēc otra”, RT pastāstīja politiskais komentētājs Kriss Kembri.

Cits politiskais komentētājs Džons Vaits domā, ka neatkarības piekritēji aicina cilvēkus uz soli nezināmajā. „Manuprāt, pārāk daudz kas nav skaidrs. Bet atpakaļceļa nebūs. Tā nav izmēģinājuma atdalīšanās, tā ir pilnvērtīga šķiršanās, galīgais lēmums. Cilvēkiem tas jāsaprot, kad viņi ies balsot”, – viņš paskaidroja.

Situācija joprojām nav vienkārša. Un tas, ka puses min pretrunīgus argumentus, tikai sarežģī to. Referenduma dalībnieki domā noskaidrot svarīgus jautājumus, un ne tikai ekonomikas jautājumus. Galu galā ne katru dienu tiek balsots par Anglijas un Skotijas savienību, kura jau ir sākusies pirms 300 gadiem.      


Написать комментарий