Gulbis: Mana karjera tikai sākas!

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Latvijas tenisists Ernests Gulbis uzskata, ka šogad kļuvis par vienu no stabilākajiem spēlētājiem un viņa karjera tikai tagad sākas, ziņo LETA.

Pašlaik Gulbis piedalās Francijas atklātajā čempionātā, kurā trešdien pirmoreiz kopš 2008.gada pārvarēja otro kārtu, kad ar 6-2, 7-5, 6-0 pieveic argentīnieti Fakundo Aņisu.

Gulbis intervijā televīzijas kanālam "Eurosport" atzina, ka izšķirošais bijis otrā seta desmitais geims, kad pie Aņisa serves rezultāts astoņas reizes bija "vienādi", tomēr tad latvietim izdevās uzvarēt gan to, gan visus atlikušos geimus mačā.

"Pēc tam viss aizgāja viegli, jo viņš bija noguris mentāli un fiziski," izteicies latvietis.

Gulbis 2008.gadā sasniedza Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu, bet kopš tā laika otro kārtu "Grand Slam" turnīros pārvarējis vien reizi, kad pērn aizkļuva līdz trešajam mačam Vimbldonā.

"Pēc tā turnīra nodomāju, ka tagad katrā otrajā nedēļā sasniegšu vismaz ceturtdaļfinālu un viss ies uz augšu. Tā bija mana lielākā kļūda, bet tagad esmu kļuvis pieaugušāks, jo gadi nenāk vieni," izteicās latvietis, kurš uzskata, ka šogad kļuvis par vienu no stabilākajiem spēlētājiem pasaules tūrē. "Man bijuši tikai divi slikti turnīri, bet pārējos esmu iekļuvis vismaz ceturtdaļfinālā. Šis ir bijis labs gads, un cenšos panākt, lai vienmēr tiktu uzskatīts par favorītu."

Izmaiņas Gulbja karjerā sākās pēc tam, kad viņš pirms diviem gadiem sāka sadarbību ar austrieti Ginteru Bresniku.

"Zināju par viņu jau iepriekš, bet satiku, kad viņš trenēja Štefanu Kubeku. Zināju par viņa treniņa stilu un gaidīju, ka viņš mani sapurinās," stāstīja latvietis. "Viņš tā tiešām dara, bet gudrā veidā, jo ir labs psihologs. Tā ir svarīgākā lieta tenisa trenerim, jo jāsaprot problēmu iemesli."

Gulbis piekrīt, ka daudzi viņa vienaudži jau sasnieguši ļoti augstus rezultātus, bet pats latvietis uzskata, ka viņa karjera sākusies vien tagad, 25 gadu vecumā. "Uzskatu sevi par jauno spēlētāju. Vēl varu spēlēt aptuveni septiņus gadus, tāpēc mana karjera tikai sākas."

Ikdienā Gulbis trenējas kopā ar jauno austrieti Dominiku Tīmu, kurš ceturtdien Francijas atklātā čempionāta otrās kārtas mačā zaudēja pasaules ranga līderim Rafaelam Nadalam no Spānijas.

"Mēs viens otram palīdzam. Tīms man kā sparinga partneris labi palīdzēja starpsezonā, jo viņam ir kvalitatīvi sitieni un laba izturība, lai trenētos ilgi," stāstīja Gulbis. "Savukārt treniņos ar mani viņam pašam ir papildu grūdiens, lai neaizkavētos zemākā līmenī un kļūtu par vienu no labākajiem spēlētājiem."

Septembrī Latvija Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas pirmās grupas duelī uzņems tieši Austriju, un tad Gulbis varēs samērot spēkus ar Tīmu. Šī dueļa uzvarētāji saglabās vietu grupā, bet zaudētājiem pēc tam oktobrī būs vēl viens duelis.

Francijas atklātā čempionāta trešās kārtas mačā latvietis spēkosies ar čehu veterānu Radeku Štepāneku, kuram līdz šim karjeras laikā nav zaudējis ne seta.


Написать комментарий