Speciālists no Vācijas: Mēs saprotam, ka mums ir nepieciešami ārvalstu speciālisti 1

foto: deutschland.de
foto: deutschland.de

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka 22.maijā Daugavpils novada domi apmeklēja Vācijas delegācija, kura pārstāvēja VFR Internacionālo apvienību un kuras pārstāvji ne tikai pastāstīja par profesionālās izglītības programmas efektivitāti, bet arī atbildēja uz plašsaziņas līdzekļu pārstāvju jautājumiem.

Atbildot uz jautājumu par to, kā Vācijā attiecas pret imigrantiem, kuri strādā Vācijā, VFR Internacionālās apvienības Ziemeļu daļas Šverinas nodaļas atbildīgā par profesionālo izglītību Astrīda Brumme atzīmēja, ka „šis jautājums tika apspriests politiskajā, likumdošanas un publiskajā līmenī. Vācijā ļoti trūkst kvalificētu speciālistu, tādēļ mēs saprotam, ka integrācija darba tirgū ir nepieciešama.

Cilvēki, kuri ierodas no ārvalstīm, saņem atbalstu valodas apguvē, viņiem tiek dota iespēja iepazīties ar mūsu valsts kultūru. Ja imigrantam nepieciešama palīdzība mājokļa meklēšanā, arī tā tiek sniegta”.

Savukārt Jauniešu sociālā dienesta vadītāja Zigrīda Franke atzīmēja, ka šajā ziņā svarīga ir lielu uzņēmumu iniciatīva, jo tie ir ieinteresēti speciālistu piesaistē.

VFR Internacionālās apvienības Ziemeļu daļas Māklenburgas nodaļas vadītājs Franks Tšiše piebilda, ka arī Internacionālā apvienība palīdz visiem, kam palīdzība ir nepieciešama.


Написать комментарий

nepārdzīvojiet tik stipri putins apgādās ar vajadzīgajiem speciālistiem