Lukašenko pieprasa atjaunot cūku skaitu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Baltkrievijas prezidents ieteica ierēdņiem aiziet uz tirgu un paskatīties, kādas ir cūkgaļas cenas.

27. maijā Smoļevičas rajona apmeklējuma laikā prezidents pievērsa uzmanību cūkgaļas deficītam un tās sadārdzinājumam, ziņo aģentūra BELTA.

Lai likvidētu gaļas deficītu, Aleksandrs Lukašenko deva ierēdņiem komandu: līdz ziemai atjaunot cūku skaitu un aizpildīt visus Baltkrievijas cūku kompleksus. „Vai tā ir problēma? Tas nav taču bulli izaudzēt, kam nepieciešami 18 mēneši!, – viņš paskaidroja. – Gada laikā var atjaunot cūku skaitu. Un par to mēs esam vienojušies. Jūs taču redzat, kā cilvēki skraida: iedodiet cūkgaļu, šodien nav ar ko barot bērnus”, – vēsta prodmagazin.ru.

Uz šodienu Baltkrievijā audzē 330 tūkst. sivēnmātes, atzīmēja vicepremjers Mihails Rusijs. Pēc viņa vārdiem līdz 2015. gada 1. janvārim visas problēmas ar cūku skaitu tiks atrisinātas. Bet Lukašenko šie plāni neapmierina. „Jūs tam neesat gatavi! Nestāstiet man pasakas!, – atbildēja prezidents. – Tādēļ, ka jūs neejat uz tirgu un neredzat, kā šodien ir pieaugusi cūkgaļas cena. Un izkaujot cūkas, jūs neesat padomājuši par to, lai veiktu dezinfekciju, izremontētu telpas un ievietotu tur lopus”.

Pēc valsts vadītāja vārdiem cūku skaitam jāpārsniedz 2013. gada līmenis.


Написать комментарий