Končitu Vurstu nevēlas redzēt Vitebskas «Slāvu bazārā"

foto: salzburg.com
foto: salzburg.com

Vokālistu konkurss „Slāvu bazārs”, kurš katru gadu notiek Vitebskā, šoreiz notiks bez 2014. gada uzvarētājas Končitas Vurstas.

Aleksandrs Sidorenko, kurš vada 23. Starptautisko mākslas festivālu, paziņoja, ka Austrijas dziedātāju Končitu Vurstu, kura uzvarēja Eirovīzijā, ir nolemts neaicināt uz „Slāvu bazāru”. Par galveno šāda festivāla padomes lēmuma iemeslu kļuva kopējais viedoklis, ka Eirovīzijas dalībnieku vidū bija arī citi mākslinieki, kuri parādīja labāku vokālu nekā Vursta. Daži no viņiem tiks uzaicināti uz „Slāvu bazāru”, ņemot vērā, ka tā jau ir savdabīga tradīcija, – vēsta eurosmi.ru.

Jāsaka, ka Baltkrievijas festivāla organizatori nav pirmie, kuri aizspriedumaini vērtē transvestītu pārstāves uzvaru prestižajā konkursā. Dažas valstis vispār grasās aizliegt Vurstai iebraukt savā teritorijā. To vidū ir Krievija, kuras varas iestādes nemitīgi cīnās ar geju kustību.

Starp citu, ikviens, kurš vēlas apmeklēt Vitebskas festivālu, jau var iegādāties biļetes, kuras maksā no 50 tūkst. līdz 1,3 milj. Baltkrievijas rubļu. Šogad „Slāvu bazārs” notiks no 10. jūlija līdz 14. jūlijam. 


Написать комментарий