Spēlē pret Krieviju debitēs jaunākais Latvijas izlases hokejists

foto: diena.lv
foto: diena.lv

Latvijas hokeja izlases aizsargs Jānis Jaks sestdien gatavojas debitēt pasaules čempionātā, atklāja pats spēlētājs.

Latvijas hokeja izlase piektdienas rītā aizvadīja brīvās izvēles treniņu sešu vīru sastāvā, kurā piedalījās arī Jaks. Valstsvienība Minskā notiekošajā turnīrā aizvadījusi jau četras spēles, bet Jaks nevienā no tām nav piedalījies.

"Šeit ir pavisam citāda atmosfēra nekā U-18 vai U-20 pasaules čempionātos. Turnīrs arī tiek rīkots citādi," sarunā ar žurnālistiem sacīja Jaks. "To nav iespējams salīdzināt, pirmo reizi tādas emocijas un atmosfēra."

"Kad mani izsauca uz izlasi, par atvaļinājumu nedomāju - devos uz treniņiem un darīju. Ticēju tam, ka es varētu tikt uz Minsku. Treneri teica, ka esmu perspektīvs, un viņiem patika mana spēle. Katru dienu strādāju un darīju papildus, un sapnis piepildījās," atzina Jaks.

Jaks šajā čempionātā nav spēlējis, lai gan tika pieteikts vienam duelim. Sagaidāms, ka sestdien pret Krieviju viņš varētu iziet laukumā.

"Ļoti grūti skatīties mačus no tribīnēm, jo redzi, kā tava komanda cīnās, un pašam arī gribas iziet ārā un paspēlēt. Bet pienāks savs laiks. Treneris jau teica, ka sestdien piedalīšos spēlē. Jādara viss, lai pierādītu sevi," uzsvēra 18 gadus vecais aizsargs, kura viens no spēles elementiem esot arī došanās uzbrukumā.

Jaks atzina, ka valstsvienībā valda pozitīva atmosfēra.

B apakšgrupas kopvērtējumā pēc četrām no septiņām kārtām pirmo vietu ar 12 punktiem ieņem Krievija, bet tai ar deviņiem punktiem seko Latvija. ASV, Baltkrievijas un Somijas izlasēm ir pa sešiem punktiem, piektā ar pieciem punktiem ir Vācija, pašreizējās pasaules vicečempiones Šveices kontā ir trīs punkti, bet Kazahstānai - viens punkts.

Pēc mača ar Krieviju Latvijai apakšgrupu turnīrā gaidāmi vel dueļi ar Baltkrieviju un Šveici.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.


Написать комментарий