Gulbis Romā uzvar otrajā kārtā un vēlreiz tiksies ar Fereru

foto: EFE
foto: EFE

Ernests Gulbis trešdien pēc neveiksmīga cīņas vidusposma spēja atgūties un ilgā trīs setu cīņā nodrošināja uzvaru 6-7 (1-7), 6-4, 6-3 pār kvalifikācijā spēlējušo francūzi Stefanu Robēru, kas latvietim garantēja dalību Romas "Masters" turnīra astotdaļfinālā, liecina organizatoru informācija.

Gulbja nākamais pretinieks būs pasaules piektā rakete spānis Davids Ferers, kam Latvijas tenisists pagājušajā nedēļā zaudēja Madrides "Masters" ceturtdaļfinālā.

Gulbis karjerā pirmajā spēlē pret Robēru zaudēja pirmā seta taibreikā, bet otrā seta vidū spēja panākt lūzumu un rezultātu līdzsvaroja. Trešā seta vidū Gulbis jau izšķiroši pavērsa cīņas gaitu sev par labu un tika pie uzvaras stundu un 58 minūtes ilgušajā spēlē.

Pirmās savstarpējās spēles sākums veiksmīgāks bija Gulbim, kad viņš ar punktu pretinieka servē panāca 4-1 pārsvaru. Taču 34 gadus vecais Robērs nodrošināja neizšķirtu 4-4 un seta galotnē pārliecinoši uzvarēja taibreikā. Iesākto Robērs turpināja arī otrā seta sākumā, panākot 3-1. Gulbis tomēr atguvās un uzvarēja divās pretinieka servēs pēc kārtas, iegūstot izšķirošu 5-3 pārsvaru. Trešajā setā Robērs turējās līdz 3-3, bet vairāk nevienu punktu neguva, zaudējot punktus divās savās servēs.

Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) reitingā Gulbis šonedēļ sasniedza karjeras rekordu un ieņem 17. vietu, turpretim Robērs ir 85. vietā.

Gulbis Romā pirmajā kārtā pārspēja kolumbieti Alehandro Falju, kurš zaudēja pirmo setu un cīņu vairs neturpināja. Iekļūšana trešajā kārtā Gulbim garantēja 90 punktus pasaules rangā.

Romas "Masters" turnīrs, kurā uzvarētājs saņems 1000 reitinga punktu, ar 3,45 miljonu eiro balvu fondu ilgs līdz svētdienai. Pērn Gulbis Romā cīņu sāka kvalifikācijā un tika līdz astotdaļfinālam, bet viņa labākais sasniegums Itālijas galvaspilsētā ir dalība pusfinālā 2010.gadā, kad ceļu uz finālu Latvijas spēlētājam aizšķērsoja pašreizējais pasaules ranga līderis spānis Rafaels Nadals.

 


Написать комментарий