Junkers: Ukraina nevarēs pievienoties ES vēl 10–15 gadus

foto: svoboda.org
foto: svoboda.org

Politiskās krīzes dēļ Ukraina nevarēs pievienoties Eiropas Savienībai vēl vismaz desmit līdz 15 gadus, pirmdien paziņojis Eiropas Komisijas prezidenta amata kandidāts, bijušais Luksemburgas premjers Žans Klods Junkers.

"Es nedomāju, ka ir nepieciešamie apstākļi, lai Ukraina kļūtu par locekli nākamajos desmit līdz 15 gados, vēl mazāk, lai Ukraina kļūtu par NATO locekli," publiskā uzrunā Madridē paziņoja Junkers.

Viņš arī aicināja pastiprināt sankcijas, kas Krievijai noteiktas Ukrainas krīzes dēļ.

"Eiropas Savienībai ir jāreaģē, kad starptautiskās tiesības tiek neievērotas, kā to prezidents [Vladimirs] Putins pašreiz dara Krimā un Ukrainas dienvidaustrumos," norādīja Junkers.

"Tā kā mēs nevēlamies karu, mums jāievieš sankcijas, kuras, kā redzams, tiks pastiprinātas, kamēr Krievija nemainīs savu politiku," piebilda Junkers.

Svētdien Doņeckas un Luhanskas apgabalos promaskaviskie separātisti rīkoja "referendumus" par atdalīšanos no Ukrainas. Saskaņā ar organizatoru sniegto informāciju absolūtais vairums balsotāju nobalsojuši par reģionu atdalīšanos.

"Referendumus" neapmeklēja neviens neatkarīgs novērotājs. Kijeva un starptautiskā sabiedrība tos uzskata par neleģitīmiem.


Написать комментарий