Daugavpils airētāji sacentās Latvijas čempionātā

foto: sportaparvalde.lv
foto: sportaparvalde.lv

Sestdienas, 10.maija pēcpusdienā pēc valstī noteiktās darba dienas un sagaidot Māmiņu dienu, Latvijas airētāji Jūrmalā sacentās jau otrajās šīs sezonas sacensībās uz ūdens - LR čempionātā garajā distancē, kas šajā gadā bija ~ 5000 m no atsevišķa starta, informē Sporta parvaldes portāls.

Sacensību programmā bija iekļautas vieninieku (1x) un bezstūrmaņa divnieku (2-) laivu klases vīriešiem un sievietēm, bet ārpus sacensību programmā iekļautajām laivu klasēm jaunieši un Masters airētāji pārbaudīja spēkus arī pārairu divniekos (2x) un bezstūrmaņa četriniekā (4-), kuros gan LR čempionu titulus neizcīnīja.

Jau no rīta sinoptiķu laika prognozes neko labu airētājiem nesolīja - pēcpusdienā pēc 12.00 solīja gan lietu, gan vietām arī negaisu ar tā laikā stipru vēju , bet cerējām, ka ne vienmēr tās piepildās. Līdz pulksten 16.15 (kad liela daļa airētāju jau veica iesildīšanos uz ūdens) laika apstākļi bija praktiski ideāli airēšanai, bet ļoti pelēkā debess mala darīja bažīgus gan sportistus, gan trenerus, gan arī sacensību organizatorus un tiesnešus. Par laimi - sinoptiķu prognozes piepildījās tikai daļēji - pelēkā pamale atnāca ar diviem tāliem pērkona dārdiem virs Rīgas jūras līča un stipru lietu, bet bez vēja. Stiprais lietus apgrūtināja gan sportistu darbu distancē, gan tiesnešu darbu krastā (arī lietus nojumes šoreiz daudz nepalīdzēja, tādēļ datortehniku un modernās tehnoloģijas izmantot nevarēja, un, vakarā apstrādājot rezutātus datorā, tie tika precizēti) un uz ūdens, gan trenerus, līdzjutējus un fotogrāfus, bet tas neizjauca sacensību norisi.

Bezstūrmaņa divniekos sievietēm zelta medaļas aizceļoja uz Daugavpili - tās izcīnīja Ludmila Ivanova (Latgales airēšanas un tūrisma centrs) un Nataļja Skladova (Daugavpils BJSS), kuras ar uzrādīto rezultātu 21:27,61 apsteidza pieredzējušās un titulētās Rīgas Airētāju kluba Masters grupas sportistes Renāti Līni un Vitu Antoni (22:25,46).

Kā pēdējās šajās sacensībās savu medaļu komplektu izcīnīja sieviešu vieninieki. Arī šajā reizē Elza Gulbe no airēšanas kluba Majori izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru (19:56,61), apsteidzot ātrāko junioru sportisti Annu Karasu no MSĢ TSV SASS (21:06,99) un Latgales airēšanas un tūrisma centra sportisti Olgu Svirsku (21:08,93).


Написать комментарий