Šķiet, “Fiat” boss nedaudz sapinies meistarībā…

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Fiat un Chrysler apvienotais vīru koris jau labu laiku dzied slavas dziesmas Alfa Romeo, Fiat, Lancia un citu šā koncerna spēkratu nākotnei. Taču dziesma katru reizi cita!

Droši vien daudzi jau paguvuši iepazīties ar Fiat Chrysler koncerna bosa Markiones prezentēto tuvāko piecu gadu plānu. Ja vēl nesen bija pilna pārliecība, ka okeāna šajā krastā Chrysler modeļus varēsim pirkt zem leģendām apvītā Lancia zīmola, tad tagad izrādās, ka Lancia'i vispār nav vieta itāļu un amerikāņu kopuzņēmumā. Kādu likteni piedzīvos šis zīmols, pagaidām neņemas prognozēt neviens. Pastāv cerība, ka kāds no malas izrādīs par Lancia interesi un, iespējams, pārņems to.
Toties Alfa Romeo tiek solīta skaista nākotne – astoņi jauni modeļi sākot no mazās klases līdz pat pikapiem. Patiešām gribētos uz to cerēt, jo Alfa Romeo būtu pelnījis pienācīgu uzmanību. Tomēr līdz galam atklāts Markione nav bijis.Iespējams, atceramies, ka 2012. gadā tika izstrādāts kopējs projekts starp Alfa Romeo un Mazda. Japānā un citviet pasaulē tas būtu jaunās paaudzes Mazda MX 5, savukārt Eiropā Alfa Romeo Spider tradīciju turpinājums. Tika pat parakstīta vienošanās starp šiem uzņēmumiem, ka jaunais auto ar abu zīmolu logotipiem tiks ražots Japānā, Hirosimas Mazda rūpnīcā.
Taču piecgades plāna prezentācijā Markione paziņojis, ka, kamēr vien viņš stūrēs lielo Fiat Chrysler kuģi, neviens Alfa Romeo netiks izgatavots ārpus Itālijas robežām.
Analītiķi gan izteikuši minējumu, ka ar Mazda kopīgais produkts varētu startēt zem Fiat emblēmas, taču - kā Fiat Spider vai Abarth?
Atliek vien cerēt, ka drīz tiks atskaņota jauna dziesma un noskaidrosies arī šī, iespējams, Eiropas pieejamākā sporta automobiļa nākotne.


Темы: , , , , , ,
Написать комментарий