Ceturtdien Daugavpils novadā ieradīsies 19.gs. pasta karietes

foto: no interneta resursiem
foto: no interneta resursiem

No 12.maija līdz 1.jūnijam Lietuvas sabiedriskā organizācija "Klajūnu klubas" (Klejotāju klubs) organizē vēsturiski izglītojošo braucienu 19.gs. pasta karietēs ar žemaitiešu šķirnes zirgiem pa vēsturisko zirgu pasta traktu S-Pēterburga-Kauņa-Varšava.

Projekta misija ir aktivizēt kultūras, ekonomiskos, sociālos sakarus starp reģiona valstīm, kas sekmētu jaunu pieeju kultūras un vēstures mantojuma izpētei Latvijā, Lietuvā, Polijā un Krievijā.

Šodien, 12.maijā, Daugavpils novada domē notikušās preses konferences gaitā projekta vadītājs mūsu novadā Viktors Andruškevičs paziņoja, ka šo ceturtdien, 15.maijā, 19.gs. pasta karietes ieradīsies Špoģos (Višķu pagasts).

Pēc V.Andruškeviča vārdiem, šī apstāšanās nebūs ilga un ap plkst.16:00 interesenti ar minētām pasta karietēm varēs nofotografēties pie Maļinovas pagasta Bērnu un jauniešu centra.

Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins piebilda, ka Daugavpils novada dome ar pasta karietes starpniecību plāno nosūtīt pasta paku sadraudzības pilsētai Lomžai.

V.Andruškevičs pastāstīja, ka viņš minētā projekta ietvaros vienā no pasta karietēm aizbrauks līdz Kauņai. Viņa uzdevums būs pastāstīt par ceļa posma, kas atrodas Latvijas teritorijā, vēsturisko nozīmi.


Написать комментарий