Turčinovs: Pseidoreferendumi Donbasā ir farss

foto: cntv.ru
foto: cntv.ru

Svētdien Doņeckas un Luganskas apgabalos notikušie pseidoreferendumi par abu reģionu valstisko patstāvību ir farss, paudis Ukrainas prezidenta pienākumu izpildītājs Oleksandrs Turčinovs, raksta unian.net.

„Tas farss, ko teroristi un separātisti sauc par referendumu, nav nekas cits kā propagandas slēptas slepkavības, cilvēku nolaupīšanas, izvarošanas un citi smagi noziegumi,” Turčinovu citē viņa preses dienests.

Viņš arī uzsvēris, ka Doņeckas un Luganskas ekonomika, kā arī iedzīvotāji tikai cietīs no pašreiz reģionos notiekošajiem procesiem. Viņš arī atkārtojis, ka Krievijas galīgais mērķis ir pilnīga situācijas destabilizācija Ukrainā un prezidenta vēlēšanu izgāšana.

„Šis propagandas farss neradīs nekādas juridiskas sekas, izņemot krimināllietu ierosināšanu pret to rīkotājiem,” uzsvēra Turčinovs.

Viņš arī piebildis, ka Ukrainas varas iestādes turpinās cīņu ar, pēc viņa vārdiem, teroristiem, diversantiem un noziedziniekiem. „Tajā paša laikā vara turpinās dialogu ar tiem Ukrainas austrumos, kuru rokas nemirkst asinīs un kuri ir gatavi iestāties par saviem mērķiem likumu robežās,” pauda Turčinovs.

Ziņots, ka sākotnējie rezultāti, par kuriem vēsta pašpasludinātas vēlēšanu komisijas, liecina par ievērojamu atbalstu Doņeckas un Luganskas tautas republiku valstiskajai patstāvībai. Starptautiskās organizācijas un daudzas pasaules valstis gan šos „referendumus” atzinušas par neleģitīmiem.


Написать комментарий