Daugavpils vārda popularizēšanai Kanādā valsts instance ir izdalījusi 1 800 eiro

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Folkloras kolektīva „Svātra” braucienu uz XIV Latviešu dziesmu svētkiem Kanādā daļēji ir atbalstījis Valsts kultūrkapitāla fonds.

Atgādināsim, ka Daugavpils dome no neparedzēto izdevumu posteņa ir izdalījusi 4 tūkst. eiro folkloras kolektīva „Svātra” dalībai XIV Latviešu dziesmu svētkos Kanādā. Tagad ar finansējumu 1 800 eiro apmērā ir palīdzējusi arī valsts instance.

Kā iepriekš ziņoja Latviešu kultūras centra vadītāja Regīna Osmane, kopējā summa, kura ir nepieciešama 20 dalībnieku biļetēm, sastāda 15 600 eiro, bet vispār brauciens izmaksās kolektīvam vairāk nekā 20 tūkst. eiro. Lai brauciens notiktu, tiek meklētas izdevīgākās nokļūšanas līdz svētku norises vietai iespējas.

Summa 1 800 eiro apmērā tiks izmantota kolektīva nokļūšanai ar visiem rekvizītiem un mantām ar autobusu līdz Varšavai (un atpakaļ), no kurienes kolektīva dalībnieki dosies uz Kanādu. Šis variants izrādījās lētāks.

Rezultātā deputāti atļāva pieņemt līdzekļus brauciena līdzfinansējumam, jo kolektīvs, kā atzīmēja R. Osmane, nes Daugavpils vārdu pasaulē.


Написать комментарий