Mariupolē atsākušās sadursmes; pilsētā ieradusies bruņutehnika

foto: Reuters/Scanpix
foto: Reuters/Scanpix

9. maijā aptuveni 10:30 pēc vietējā laika Doņeckas apgabalā esošajā Maruipolē atkal izcēlušās sadursmes – pilsētas centrā atskanējuši šāvieni, kuri, saskaņā ar aculiecinieku apgalvojumiem, raidīti no automātiskajiem ieročiem.

"Ukrainskaja Pravda", atsaucoties uz pilsētas medicīniskā dienesta sniegtajām ziņām, informē, ka līdz šim laikam slimnīcās nogādāti četri cilvēki ar šautām brūcēm. Patlaban pilsētas centrs tiek slēgts gājēju  un transporta kustībai.

Savukārt sociālo tīklu lietotāji informē, ka no lidostas puses pilsētā ieradusies bruņutehnika, uz kuras redzami Ukrainas karogi. Savukārt pie pilsētas domes aizdedzinātas riepas, taču atsevišķi notikumu aculiecinieki sociālajos tīklos jau ziņo, ka aizdedzies arī domes ēkas pirmais stāvs.

Ukrainas politiķis Oļegs Ļaško savā "Facebook" kontā ziņo, ka bruņoti ļaudis mēģinājuši ieņemt pilsētas iekšlietu pārvaldi. "Mums ir vairāki ievainotie, daži - smagi. Uzbrucēju pusē  - trīs nogalinātie. Cenšamies atvairīt uzbrukumu. Pret mūsējiem profesionāli "strādā" Krievijas specdienestu kareivji," vēsta politiķis.

Ļaško, kurš ir viens no Ukrainas prezidenta amata kandidātiem 25. maijā paredzētajās vēlēšanās, apgalvo, ka separātistu rīcībā ir automātiskie ieroči un viņi liek lietā arī granātas, turklāt separātistu pusē kaujā iesaistīti arī snaiperi, kuri apšaudot cilvēkus no kādas ēkas, kas atrodoties iepretim Mariupoles poliklīnikai.

Pēc kaujas aptuveni trīsdesmit separātistiem esot izdevies ieņemt iekšlietu pārvaldes ēkas pirmos divus stāvus, bet pēc tam ēkā izcēlies ugunsgrēks.


Написать комментарий