Mazie daugavpilieši piedāvāja viesiem zināmas pasakas jaunu interpretāciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 8.maijā, Džeza mūzikas un mākslas attīstības centrā notika neparasts pasākums.

Centra audzēkņi piedāvāja skatītājiem muzikālu uzvedumu angļu valodā, kura pamatā ir krievu tautas pasaka „Teremok” („Namiņš”). Tiesa, atšķirībā no pasakas sižeta, uzvedumā viss beidzās labi – namiņš nesabruka, un tā iemītnieki kļuva par labiem draugiem. Turklāt uzvedumā darbojās ne tikai muša, varde, lācis un lapsa, bet arī bitīte, kaķis, ponijs un simpātisks briesmonis.

Projekta vadītāja Maija Grizāne pastāstīja, ka minētajam uzvedumam Centra pārstāvji gatavojas kopš pērnā gada septembra. Projekta dalībniekiem bija visai īsajā laikā jāiemācās runāt un dziedāt angļu valodā.  

Uzveduma pamatā ir visiem zināma pasaka „Teremok”, taču sižets tika nedaudz pārveidots, turklāt uzveduma laikā skan pūtēju orķestra un 13.vidusskolas bigbenda vadītāja Arnolda Grīnberta sacerētā mūzika. Muzikāls uzvedums tapis pilsētas pašvaldības projekta realizācijas ietvaros.

Jāsaka, pasākums bija izvedies, skatītāji bija pārsteigti par košām dekorācijām un aktieru kostīmiem. Mazie aktieri ļoti centās – bija iemācījušies vārdus angļu valodā, dziedāja un dejoja. Skatītāji viņus uzņēma ļoti sirsnīgi un daudz aplaudēja.

Pēc uzveduma skatītāju uzmanībai tika piedāvāts neliels džeza mūzikas koncerts, kurā uzstājās Džeza skolas audzēkņi.

Džeza mūzikas un mākslas attīstības centra prezidente Marina Baženova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka kopumā Centru apmeklē ap 100 dažāda vecuma cilvēku – 4-80 gadus veci interesenti. Centrs neplāno apstāties pie sasniegtā un plāno realizēt vairākus interesantus projektus.



Написать комментарий