Lielbritānijas ārsti pieprasa ieviest maksu par pieņemšanu

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Nākamajā Lielbritānijas Medicīnas asociācijas sēdē, kura notiks 22. maijā, delegāti plāno izskatīt jautājumu par maksas ieviešanu par ārsta terapeita apmeklējumu.

Šādas apmaksas summa var sastādīt 10–25 mārciņas ar atlaidēm pensionāriem, bērniem un grūtniecēm.

Šāda soļa iemesli netiek paskaidroti. Tomēr daudzi jaunieveduma piekritēji apgalvo, ka ātras iedzīvotāju novecošanās apstākļos, kā arī liekā svara problēmas pieauguma dēļ, saglabāt bezmaksas pakalpojumus vairs nav iespējams, – ziņo ruconnect.co.uk.

Turklāt pēc ārstu domām izlaistās vizītes, kā arī vizītes bez reālas nepieciešamības nodokļu maksātājiem izmaksā ļoti dārgi. Viens no terapeitiem atzīmēja, ka pakalpojuma apmaksa, pierakstoties uz pieņemšanu, palīdzēs pacientiem būt disciplinētākiem un ierasties noteiktajā laikā. Pēc viņa vārdiem vienā dienā pie viņa neieradās 14 cilvēki.

Protams, medicīnas kabinetu ārsti sola novirzīt saņemtos līdzekļus pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai, kura bieži ir tāla no vēlamajiem standartiem.

Tomēr daudzi kritiķi norāda uz šī pasākuma būtiskajiem trūkumiem, nosaucot to par jaunu pacientu naudas izvilkšanas paņēmienu. Pirmkārt, runa ir par to, kā apmaksas ieviešana ietekmēs nabadzīgos iedzīvotāju slāņus, kuri nevarēs atļauties maksāt par vizītēm pie ārsta. Rezultātā, nevēloties tērēt naudu, cilvēki griezīsies pie ārsta ar nokavēšanos vai arī izvairīsies no ģimenes ārstiem, radot papildus neatliekamās palīdzības sniegšanas punktu slodzi.

Maksa par terapeita apmeklējumu Lielbritānijā ir atcelta no 1948. gada, kad tika izveidota Nacionālā veselības aizsardzības sistēma.


Написать комментарий