Gulbis divos setos sasniedz Madrides Masters ceturtdaļfinālu pret Fereru

foto: eurosport.ru
foto: eurosport.ru

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ceturtdien otro reizi karjerā sasniedza prestižā Madrides Masters sērijas turnīra ceturtdaļfinālu, trešās kārtas mačā pret horvātu Marinu Čiliču nepilnas pusotras stundas laikā uzvarot ar 6-3, 6-4.

Pirmā seta ievadā Gulbis pie 2-1 lauza Čiliča servi, pēc tam pārlicinoši uzvarot arī pie savas (4-1). Atlikušajā seta daļā tenisisti uzvarēja visos geimos pie savas serves, Gulbim triumfējot ar 6-3.

Arī otro setu ļoti sekmīgi uzsāka latvietis, uzreiz laužot pretinieka servi un uzvarot otrajā geimā pie savas iespējas (2-0). Trešajā geimā Čiličs ar milzu pūlēm tomēr izrādījās pārāks, bet ceturtajā neizmantoja breikbumbu - Gulbis ar ne mazākām pūlēm panāca 3-1. Turpmākajos piecos geimos katrs izmantoja savas serves priekšrocības, latvietim aizvien esot priekšā ar 5-4, bet desmitajā geimā Gulbis ieguva trīs mačbumbas - otrā no tām izrādījās uzvaras vērtē. 25 gadus vecais Gulbis savu horvātu vienaudzi ATP līmenī uzveica pirmo reizi.

Gulbis cīņā par vietu pusfinālā tiksies ar spāni Davidu Fereru, kurš ATP rangā ieņem 5.vietu, bet latvieti uzveicis abās karjeras savstarpējās cīņās. Ferers astotdaļfinālā ar 6-4, 6-4 uzveica amerikāņu milzi Džonu Isneru. Mačs gaidāms vēlā piektdienas vakarā ap plkst.21.

Pirmajās divās Madrides turnīra kārtās Gulbis pārspēja divus tenisistus, kuri ATP rangā atrodas uzreiz aiz viņa. Polis Jerži Janovičs (ATP 21.) tika uzveikts ar 7-6(5), 3-6, 6-2, bet ukraiņa Aleksandra Dolgopolova (ATP 22.) pieveikšanai latvietim pietika ar diviem setiem (6-3, 6-4).

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Gulbis ticis pie 180 ATP ranga punktiem un 87 680 eiro naudas balvas. Iegūtie punkti ļaus nākamnedēļ publicētajā rangā pakāpties uz aptuveni 17.pozīciju, kas būtu jauns tenisista labākais sasniegums.

Šosezon viņš ceturtdaļfinālu sasniedzis septiņos no desmit turnīriem, kuros piedalījies, bet Marseļas turnīrā tika pie piektā ATP vienspēļu titula karjerā.

Gulbja labākais sasniegums Madridē līdz šim bijis tieši ceturtdaļfināls, kurā viņš iekļuva pēdējā dalības reizē 2010.gadā.


Написать комментарий