ARD: referendums notiks un būs iespaidīgs

foto: ntv.ru
foto: ntv.ru

Neskatoties uz Vladimira Putina „padomu”, Doņecka un Luganska ir nolēmušas neatlikt referendumu par reģiona statusu.

Balsošanas organizatori apgalvo, ka atlikt referendumu uz nenoteiktu laiku nebūtu godīgi. ARD korespondents domā, ka par neatkarību izteiksies daudzi cilvēki, – ziņo russian.rt.com.

Mēs esam sazinājušies ar Mihaelu Hoiseinu. Viņš atrodas Doņeckā pie ēkas, kurā tiek pieņemts lēmums par referenduma atlikšanu. Hoiseina kungs, vai jau ir zināms, kad notiks referendums svētdien vai tas tiks atlikts?

Mihaels Hoiseins, ARD korespondents: Tikko tika nolemts, ka referendums notiks jebkurā gadījumā. Šādu lēmumu ir pieņēmuši Doņeckas pašpasludinātās Tautas republikas pārstāvji pēc stundu ilgas apspriedes.

Līdzīgi ziņojumi tiek saņemti arī no citām pilsētām, piemēram, no Luganskas. Tur separātisti ziņo, ka atlikt referendumu ir jau par vēlu. Pēc viņu vārdiem tas nebūs pieklājīgi. Sagatavošanās jau ir aizgājusi pārāk tālu.

Tas ir, referendumam ir jānotiek svētdien. Kā jūs domājat, kā tas notiks un kādi būs tā rezultāti?   

Mihaels Hoiseins: Jābrīnās, ka Putina roka izrādījās ne tik gara kā daudzi domāja. Vakar, kad no Maskavas tika saņemta ziņa, ka Putins uzstājas par referenduma pārcelšanu, daudzi domāja, ka lieta jau ir izlemta. Likās, ka cilvēki Ukrainas austrumos ieklausās Maskavas balsī un padomā. Bet referendums tomēr notiks. Tikai Doņeckas apgabalā tika iespiesti apmēram 3 milj. biļetenu, kuru lielākā daļa jau ir nogādāta uz iecirkņiem. Balsošanas organizatori ziņo, ka tiks galā ar šo uzdevumu. Viņi vēlas parādīt pasaulei, ka spēj to izdarīt. No otras puses, jāatzīmē, ka balsos tikai tie, kuri ir par atdalīšanos no Ukrainas. Tie cilvēki, kuri saka, ka referendumu nevēlas, tajā nepiedalīsies. Tātad referendums notiks un, iespējams, parādīs iespaidīgus rezultātus par labu šī reģiona autonomijai.


Написать комментарий