Vicemēram paziņoja, ka Krievu vidusskolas-liceja skolēnu vecākiem nav naudas ēdnīcas paplašināšanai 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

8.maijā Daugavpils pilsētas domes komiteju deputāti atļāva Krievu vidusskolai-licejam pieņemt dāvinājumu – trešo metālisko skapīšu partiju, kuru skolai ziedo vecāku sabiedriskā organizācija.

Vicemērs Jānis Dukšinskis jautāja, vai licejs tuvākajā laikā pieņems arī citus šāda veida dāvinājumus, uz ko izglītības iestādes pārstāvis atbildēja noraidoši.

Krievu vidusskolas-liceja direktora vietnieks saimnieciskajos jautājumos O.Gipters paziņoja, ka epopeja ar skapīšiem esot beigusies, palicis atrisināt tikai problēmu ar ēdnīcu. Tomēr, atbildot uz vicemēra jautājumu par to, vai izglītības iestāde plāno paplašināt ēdnīcu par skolēnu vecāku naudu, O.Gipters norādīja, ka šādas naudas organizācijai neesot, un iepriekšējos gados, pateicoties vecāku ziedojumiem, tika uzlabota mācību procesam nepieciešamā skolas infrastruktūra.

J.Dukšinskis atzīmēja, ka skapīši, iespējams, ir nepieciešami, taču vecāku ziedotos līdzekļus varēja izmantot savādāk.

Atgādināsim, ka Latvijas Republikas Ministru kabinets pērnā gada septembrī pieņēma grozījums, kuri regulē higiēnas prasības valsts vispārizglītojošajās iestādēs. Saskaņā ar tiem skolēnam vienreiz dienā jāsaņem silts ēdiens, taču tas var notikt ne agrāk par plkst.11:00 un pusdienu starpbrīdim jāilgst vismaz pusstunda. Dažās pilsētas skolās sakarā ar grozījumu ievērošanu izveidojusies katastrofiska situācija. Piemēram, 10., 12., 3.vidusskolu un Krievu vidusskolas-liceja ēdnīcas nav domātas tik liela skolēnu skaita uzņemšanai 2 starpbrīžu laikā. 6., 10.vidusskolu un Krievu vidusskolas-liceja ēdnīcu renovācijas kartes jau izstrādātas. Divās pirmajās skolās ir iespējams pārbīdīt sienas. Tomēr 10.vidusskolā ēdnīcas izmēru dēļ 2 pusdienu starpbrīžu laikā vienalga nav iespējams pabarot visus skolēnus. Krievu vidusskolā-licejā ēdnīcas teritoriju var paplašināt uz zēnu mājturības kabineta rēķina.


Написать комментарий

Kas tie par metāliskiem skapīšiem? Jāiet skolā mācīties latviešu gramatika!