Uzvaras diena Daugavpilī: veterānu gājiens, mītiņš pie Mūžīgās uguns, kara laika dziesmu koncerts un svētku salūts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 9. maijā praktiski visās postpadomju telpas valstīs svin Uzvaras Lielajā Tēvijas karā 69. gadadienu.

Šo dienu svin dažādi: kaut kur plaši un ar vērienu, ar militārās tehnikas parādi un grandiozu salūtu, bet kaut kur pietiekami klusi, apsēžoties ar saviem domubiedriem pie galda un iedzerot frontes 100 gramus ar obligātu tostu „Par mūsu Uzvaru!”.

Jau sen mūsu valstī 9. maijs nav svētku diena, bet oficiālie pasākumi par godu fašisma uzvarai Latvijā tradicionāli notiek iepriekšējā dienā. Tādējādi 9. maijs mūsu valstī ir parasta darbadiena.

Tomēr jau vairākus desmitus gadu pēc kārtas simti daugavpiliešu ar apskaužamu pastāvību neatkarīgi no laika apstākļiem 9. maijā rītā nāk uz Slavas skvēru ar ziediem un Georgija lentītēm pie krūtīm, lai pēc tradīcijas godinātu Lielā Tēvijas kara veterānus, bet pēc tam ar „Urā!” saucieniem svētku kolonnā dotos uz Dubrovina parku un godinātu bojā gājušo karavīru piemiņu ar Klusuma minūti pie Mūžīgās uguns.

Neskatoties ne uz ko, līdz ar katru gadu svētku kolonna, kura dodas uz Slavas skvēru, kļūst arvien lielāka. Diemžēl kara veterānu skaits tajā kļūst arvien mazāks, toties jauno pilsētnieku skaits ievērojami pieaug, bet tas nozīmē tikai vienu: mēs joprojām atceramies un lepojamies.

Tātad piektdien, 9. maijā plkst. 10:30 Slavas skvērā sāks pulcēties kara veterāni un pilsētnieki. Plkst. 11:00 sāksies svētku kolonnas gājiens pa šādu maršrutu: 18. Novembra iela – Viestura iela – Rīgas iela – Dubrovina parks.

Plkst. 12:00 Dubrovina parkā pie Mūžīgās uguns notiks Uzvaras dienai veltīts svētku pasākums, kura laikā veterānus un pilsētniekus apsveiks pilsētas pašvaldības, Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas ģenerālkonsulātu pārstāvji un garīdznieki. Turpat notiks tradicionālā Klusuma minūte, ziedu un vainagu nolikšana.

Plkst. 13:00 uz speciāli Dubrovina parkā uzstādītas skatuves sāksies Daugavpils nacionālo kultūras biedrību pašdarbības kolektīvu koncerts.

Tai pašā laikā kinoteātra „Renesanse” foajē sāksies svinīgā Lielā Tēvijas kara veterānu pieņemšana, kuru organizē KF un Baltkrievijas ģenerālkonsulāti.

Plkst. 19:00 visus pilsētniekus aicina uz koncertu Dubrovina parkā, kurā skanēs kara laika dziesmas, bet pēc koncerta plkst. 22:00 notiks svētku salūts.

Sveicam Uzvaras svētkos!


Написать комментарий