Neplēst sev matus no galvas: matu kopšana

foto: fotobg.ru
foto: fotobg.ru

Par matu kopšanu un noteikumiem, kurus jāievēro vasarā, lai frizūra izskatītos labi, stāsta Aleksandrs Dobrogorskis, Biolage zīmola eksperts.
Aleksandr, kādi ir galvenie vīriešu maldi matu kopšanā?

Doma par to, ka mazgāt galvu ir kaitīgi. Vīriešiem nepatīk mazgāt galvu, un viņi to dara pavirši – ātri, bet daži nevis ar šampūnu, bet ar ziepēm. Pēc tam brīnās, kādēļ mati izskatās ne tā, kā gribētos. Un vēl saviem klientiem es vienmēr atkārtoju: pēc šampūna izmantojiet kondicionieri. Šampūns atver mata plēksnītes un izmazgā netīrumus, bet kondicionieris tās aizver. Mati netiek traumēti un spīd. Tas viss prasa tikai pāris minūtes. Manuprāt, nekā sarežģīta, – vēsta style.rbc.ru.

Bet kādēļ ir nepieciešami sausie šampūni?

Sausie šampūni ir ērti. Tos var izmantot nākamajā dienā pēc matu mazgāšanas. Vienkārši izsmidziniet spreja saturu uz matu saknēm no 30 cm attāluma un rūpīgi sapuriniet frizūru ar rokām. Tāpat tie ir neaizstājami ceļojumu laikā, kad no lidmašīnas trapa jānokāpj ar tīru galvu.

Kā jāaizsargā matus vasarā?

Ja ir gaidāma ilga atrašanās saulē (piemēram, jūs iesiet uz pludmali), labāk uzsmidzināt matiem aizsardzības pret sauli spreju. Vai izmantojiet vieglāku ceļu – nopērciet līdzekļus, kuri ir paredzēti krāsotiem matiem, tie satur UF filtrus.

Ar kādu frizūru būtu jāsagaida vasara, lai atrastos trendā?

Patlaban liels akcents tiek likts uz stilu – matus var ieveidot ar putām, gēliem un vaskiem. Pietiek izvēlēties pēc tekstūras piemērotu produktu. Ja runā par frizūrām, tad joprojām aktuāls ir Elvisa Preslija matu sakārtojums. Vai gari mati – viļņaini līdz pleciem. Un nebrīnieties, bet šajā sezonā salonos piedāvā vīriešu pinumus – grīstītes, kuras tiek savītas uz galvvidus.


Написать комментарий