Valsts dāsnumu pret Daugavpils skolēniem R.Strode izskaidroja ar vēlēšanu tuvošanos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

30.aprīlī Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēdē tika apstiprināts lēmums par Izglītības pārvaldes budžeta koriģēšanu sakarā ar saņemto valsts finansējumu, kas domāts mācību līdzekļu un mācību literatūras iegādei skolēnu un pirmsskolas izglītības iestāžu 5-6 gadu vecu audzēkņu vajadzībām.

Pirmsskolas izglītības iestādēm iedalīs papildus 12 922 eiro, bet vispārizglītojošajām iestādēm – 62 362 eiro. Līdzekļi tika iedalīti, pamatojoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas šā gada 7.aprīlā rīkojumu, un tie tiks sadalīti atkarībā no pilsētas skolu skolēnu un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu skaita.

Sakarā ar to, ka šogad valsts jau bija iedalījusi papildlīdzekļus mācību līdzekļu iegādei, un tagad papildfinansējums tika iedalīts jau otro reizi, jautājuma apspriešanas gaitā deputāte Natālija Petrova uzdeva jautājumu, ar ko varētu būt saistīts minētais valsts dāsnums. Izglītības pārvaldes pārstāve Sandra Zelča paziņoja, ka acīmredzot valstij ir līdzekļi, kurus var iedalīt šim mērķim. Savukārt deputāte Rita Strode atzīmēja, ka valsts dāsnums, pēc viņas domām, esot saistīts ar Saeimas vēlēšanu tuvošanos.

Deputātiem paziņoja, ka izglītības iestādes patstāvīgi lemj, kādi mācību līdzekļi tiem ir nepieciešami un iegādājas literatūru, kas iekļauta valsts apstiprinātajā sarakstā, un citiem mērķiem šo finansējumu nevar izmantot.
 


Написать комментарий