KF vēstnieks A.Vešņakovs: Krievijas tūristu skaits pie jums ir samazinājies ekonomisko iemeslu dēļ

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 29.aprīlī, Daugavpils pilsētas domi apmeklēja Krievijas Federācijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Divu dienu vizītes laikā viņš apmeklēja KF Ģenerālkonsulātu Daugavpilī, tikās ar Lielā Tēvijas kara veterānu biedrības pārstāvjiem un pilsētas vadību, kā arī piedalījās nelielajā preses konferencē.

Tās gaitā portāla Gorod.lv korespondents jautāja Krievijas vēstniekam, vai Krievijas iedzīvotāju attieksme pret Latviju ir mainījusies izveidojušās politiskās situācijas dēļ un vai tā ietekmēs Krievijas tūristu interesi par mūsu valsti.

Pēc vēstnieka vārdiem, Krievijas tūristu skaits pēdējā laikā esot nedaudz sarucis, taču tas saistīts ar ekonomiskiem iemesliem. „Pēdējo 4 mēnešu laikā dolāra kurss pieauga par 15%, un tas ietekmēja potenciālo tūristu finansiālo stāvokli. Turklāt Latvijā maijā brīvdienu ir daudz vairāk, nekā Krievijā, tādēļ šajā laikā krievu tūristu skaits nav liels.

Kā redzat, iemesli ir galvenokārt ekonomiskie, kaut arī nelabvēlīgs starptautiskais fons arī ietekmē cilvēkus. Piemēram, dažu Latvijas politiķu centieni prezentēt Latviju kā kādu pierobežas joslu. Uzskatu, ka tā nav konstruktīva pozīcija: diez vai šādi var piesaistīt ES partneru uzmanību. Ieguldīto līdzekļu apjoms nemainīsies, bet cietīs valsts pievilcība.

Cik man zināms, šogad Jūrmalā atkal notiks tradicionālais „Jaunais vilnis”, ir panākta vienošanās ar Jūrmalas pilsētas domi. Domāju, ka konkursu apmeklēs daudzi viesi un tūristi, tostarp no Krievijas”, paziņoja A.Vešņakovs.


Написать комментарий