Pētījums: katrs piektais pāris ir kopā naudas trūkuma dēļ

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Teicienu, ka patiesu mīlestību par naudu nav iespējams nopirkt, ir dzirdējis teju katrs. Tomēr izrādās, ka naudas trūkums savukārt var būt būtisks iemesls, kas pāriem liek palikt kopā, neraugoties uz vēlmi attiecības pārtraukt, vēstī "Daily Mail".

Tas atklāts, pētniekiem veicot aptauju un noskaidrojot, ka katrs piektais cilvēks savās attiecībās nejūtas laimīgs, tomēr naudas trūkuma vai citu finansiālu apsvērumu dēļ savu partneri nepamet.

Tiesa, ilgi šāda veida attiecības gan neturpinās – pētnieki secinājuši, ka ar attiecībām un partneri neapmierinātie cilvēki lielākoties iztur vidēji trīs mēnešus, līdz tomēr izvēlas šķirties, neraugoties uz finansiālajām grūtībām, kas viņus var sagaidīt.

Tomēr 43 procenti respondentu atklājuši, ka ir bijuši attiecībās, kurās partneri patiesībā nemīl, ilgāk par gadu finansiālu apsvērumu dēļ, savukārt 24 procenti pētījuma dalībnieku kopdzīvi ar sev netīkamu partneri naudas dēļ piecietuši pat trīs gadu garumā.

Pētījumā arī atklāts, ka finansiālā situācija ir viens no svarīgākajiem faktoriem attiecību dibināšanā un uzturēšanā cilvēkiem vecumā no 25 līdz 35 gadiem.

Pētnieki, komentējot šo tendenci, gan uzsver, ka jo ātrāk cilvēki izvēlēsies atbrīvoties no neveselīgām attiecībām, jo ātrāk uzlabosies arī viņu finansiālā situācija, ļaujot pārņemt kontroli pār savu dzīvi un materiālo stāvokli.


 


Написать комментарий