Gulbis atgriežas pasaules tenisa ranga TOP 20

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP pasaules tenisa ranga sarakstā otro reizi karjerā iekļuvis labāko divdesmitniekā.

Atgādinām, ka Gulbis aizvadītajā nedēļā iekļuva Barselonas 500 punktu ATP turnīra pusfinālā, kur piekāpās Kei Nišikori, kurš svētdien uzvarēja šajā turnīrā. Šajās sacensībās latvietis nopelnīja 180 ranga punktus.

Gulbis šobrīd ATP rangā ir 20.pozīcijā, kas, salīdzinot ar pagājušo nedēļu, ir trīs pozīciju kāpums. Viņa augstākā vieta rangā ir 18.pozīcija, kurā viņš atradās šī gada februārī.

Tikmēr, vērtējot šīs sezonas rezultātus jeb ATP "Race To London", Gulbis pakāpies par vienu pozīciju un ieņem 13.vietu.

No citiem Latvijas tenisistiem Andis Juška ierindojas 664.vietā, Miķelis Lībietis ir 716.pozīcijā, bet Mārtiņš Podžus ieņem 735.pozīciju. Vēl Jānis Podžus ir 887.vietā, Deivids Jukša – 1460.vietā, Mārcis Garuts – 1513.vietā, bet Artūrs Lazdiņš – 2094.vietā.

Savukārt ATP ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Līderis joprojām ir Rafaels Nadals, bet aiz viņa ierindojas Novāks Džokovičs, Stanislass Vavrinka, Rodžers Federers un Davids Ferrers. Vēl pirmajā desmitniekā ir Tomašs Berdihs, Huans Martins del Potro, Endijs Marejs, Milošs Raoničs un Džons Isners.

 


Темы: , , , , ,
Написать комментарий