Zinātnieki noskaidroja, kā zaudēt svaru, nenodarbojoties ar sportu

foto: fedpost.ru
foto: fedpost.ru

Pēdējā pētījuma rezultāti iepriecinās tos, kuri vēlas zaudēt svaru, bet turklāt nevar vai nevēlas apmeklēt trenažieru zāli un mocīt sevi ar grūtiem treniņiem. Cilvēki, kuri iet gulēt un mostas vienā un tajā pašā laikā katru dienu, izrādījās slaidāki par tiem, kuru miegs nav regulārs, teikts pētījumā.

Vairāku nedēļu laikā zinātnieki pētīja vairāk nekā 300 sievietes vecumā no 17 līdz 26 gadiem un konstatēja, ka tām sievietēm, kuru aiziešana gulēt un mošanās ir regulāra, organismā ir mazāk tauku. Pētījuma sākumā novērtēja brīvprātīgo tauku saturu organismā, pēc tam viņām tika izsniegta ierīce, kura fiksē fizisko aktivitāti dienas laikā, kā arī nakts miegu.

Jaunais pētījums parādīja, ka sievietēm, kuras naktī guļ mazāk nekā 6,5 vai vairāk nekā 8,5 stundas, ir augstāks tauku saturs organismā. Sievietēm, kuru miega ilgums nedēļas laikā atšķiras vairāk nekā par 90 minūtēm, ir augstāks tauku saturs organismā nekā tām sievietēm, kuru miega svārstības nepārsniedz 60 minūtes nedēļā.

Profesors Brūss Beili teica, ka slikta miega kvalitāte var novest pie tauku nogulu pieauguma, jo miega trūkums ietekmē hormona izstrādi, kurš ir saistīts ar apetīti, – vēsta fedpost.ru.

„Mums ir iekšējais pulkstenis un, izjaucot tā ritmu, mēs ietekmējam mūsu fizioloģiju”, – teica profesors Beili.

Viņš saka, ka pastāv miega kvalitātes uzlabošanas paņēmieni, tādi kā regulāri fiziski vingrinājumi, klusums un tumsa guļamistabā.
„Cilvēki bieži ziedo miegu, mēģinot paspēt izdarīt vairāk, ļoti bieži tā rīkojas studenti”, – saka profesors Beili.

Iepriekšējie Filadelfijas Templa universitātes zinātnieku pētījumi parādīja, kad cilvēki labi izguļas naktī, viņi retāk jūt izsalkumu, jo tā regulējošā hormona leptīna līmenis atrodas normas robežās. Tāpat viņi konstatēja, ka bērni, kuri ir gulējuši vairāk, dienā patērē par 134 kalorijām mazāk un tā rezultātā zaudēja svaru.

Šie secinājumi tika veikti, pamatojoties uz Minesotas štata Ročesteras Maio klīnikas veikto pētījumu, kurš parādīja, ka cilvēki, kuri cieš no miega trūkuma, patērē vairāk kaloriju. Zinātnieki pētīja 17 veselus jauniešus un konstatēja, ka tad, kad viņi gulēja maz, viņi ēda vairāk.

Zinātnieki domā, ka tas notika tādēļ, ka noguruma dēļ organismā pieaug hormonu leptīna un grelīna līmenis, kuri ir saistīti ar izsalkuma sajūtu. 


Написать комментарий