Daugavpilī apsvērs iespēju ietaupīt uz pilsētas tīrīšanas rēķina

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē, kurā tika apspriests 24.aprīlī apstiprinātais Komunālās saimniecības pārvaldes (KSP) darbības pārskats par 2013.gadu, tika izskatīts arī jautājums par pilsētas ceļu rekonstrukciju un ielu sanitāro tīrīšanu.

Jānis Lāčplēsis atzīmēja pozitīvu tendenci, proti, to, ka KSP, pateicoties iepirkumiem, ietaupa līdzekļus, tomēr izteica bažas par to, ka šogad pieaugušas ar pilsētas sanitāro tīrīšanu saistītas cenas.

KSP vadītājs Aivars Pudāns paskaidroja, ka iepriekš noslēgtais līgums paredzēja minēto cenu pieaugumu, tādēļ ietaupīt būtu iespējams, samazinot darba apjomus. A.Pudāns atzīmēja, ka, veicot sanitāro tīrīšanu nedaudz retāk, savākto atkritumu daudzums nemainītos. Tomēr mērs atzīmēja, ka šis jautājums jāapspriež.

Jāatzīmē, ka pārējie deputāti pilsētas mēra ieceri ietaupīt uz pilsētas sanitārās tīrīšanas rēķina neatbalstīja. Rita Strode paziņoja, ka pilsētas ielas un parki jātīra katru dienu. Savukārt Aivars Broks norādīja, ka svētdienās Daugavpils centrs netiek tīrīts. A.Pudāns apstiprināja, ka pilsēta tiek tīrīta 3-4 reizes nedēļā, vienā no brīvdienām tīrīšana netiek veikta, izņēmums – pēcsvētku dienas.
 


Написать комментарий