Daugavpils novada jaunatnes vasaras nodarbinātības programmu deputāti ir apstiprinājuši

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējās Daugavpils novada domes sēdes gaitā deputāti galīgi apstiprināja jaunatnes vasaras nodarbinātības programmas nolikumu.

Ziņotājs, Daugavpils novada domes Attīstības nodaļas projektu koordinators Jāzeps Krukovskis īsi pastāstīja par izmaiņām programmā. Ja iepriekš strādāt vasarā varēja skolēni no 14 līdz 19 gadu vecumam, kuru dzīves vieta ir deklarēta Daugavpils novadā, tad šogad par programmas dalībniekiem var kļūt arī profesionālo mācību iestāžu studenti. Tomēr tāpat kā iepriekš svarīgs piedalīšanās programmā nosacījums ir izglītības iegūšana Daugavpils novada mācību iestādēs, tādēļ šiem jauniešiem ir darbā iekārtošanās prioritāte.

Atzīmēsim, ka uz šodienu Daugavpils novada domes Attīstības nodaļa jau pieņem pieteikumus no Daugavpils novada uzņēmējiem un zemniekiem, kuri vēlas vasarā pieņemt darbā skolēnus un profesionālo mācību iestāžu studentus. Turklāt līdz 9. maijam tiks pieņemti arī jauniešu aizpildītās pieteikumu anketas, kuri vēlas strādāt vasarā (anketas var atrast Daugavpils novada municipālajā portālā).

Atgādināsim, ka jaunatnes vasaras nodarbinātības programma Daugavpils novadā pērn parādījās pirmo reizi. 110 jaunieši, kuru dzīves vieta ir deklarēta Daugavpils novadā un kuri mācās Daugavpils novada izglītības iestādēs, ieguva savu pirmo darba pieredzi.

 


Написать комментарий