Pārtrauks 'pasaulē neglītākā' auto ražošanu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Japāņu kompānija "Mitsuoka" pārtrauks sava vienīgā sportiskā automobiļa "Orochi" ražošanu. Šis spēkrats sava neparastā veidola dēļ iekļauts dažādos pasaulē neglītāko automobiļu apkopojumos.

"Mitsuoka Orochi" ražošanu kompānija noslēgs ar speciālas sērijas izlaidi – pēdējā šī modeļu partijā tiks izgatavoti pieci automobiļi, kas būs gatavi šāgada septembrī. Trīs no šiem pieciem spēkratiem būs tumšā, bet divi – gaišā krāsā. Tāpat pēdējās sērijas "Orochi" atšķirsies ar melniem 19 collu riteņu diskiem, priekšējo un aizmugurējo spoileri, kā arī salona ādas apdari sarkanas un violetas krāsas kombinācijā.

Tehniskā ziņā pēdējās izlaides sērijas "Mitsuoka Orochi" spēkrati paliks bez izmaiņām. Aizmugurējo riteņu piedziņas kupeja tiek aprīkota ar "Toyota" trīslitru sešcilindru motoru, kas attīsta 233 zirgspēku jaudu un 328 ņūtonmetru griezes momentu. Dzinējs sajūgts ar piecpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Aplūkot šīs noslēdzošās sērijas automobili varēs no 26. aprīļa notiekošajā Tokijas autoizstādē. Šādu īpašās sērijas "Mitsuoka Orochi" var iegādāties par 12,7 miljoniem jenu (89 713 eiro). Salīdzinājumam – standarta modeli varēja iegādāties par 8,7 miljoniem jenu (61 619 eiro).

Kompānija "Mitsuoka" tika dibināta 1968. gadā un ir viens no jaunākajiem Japānas autoražotājiem, kas plašāk pazīstams ar jaunu japāņu automobiļu virsbūves pārveidošanu pagājušā gadsimta 50. un 60. gadu britu spēkratu stilā.

 


Написать комментарий