Uzbrukumā armijas daļai Mariupolē trīs bojāgājušie

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Trešdienas, 16. aprīļa vakarā Ukrainas pilsētā Maruipolē noticis mēģinājums ieņemt kara daļu Nr. 3057 – tā laikā bojā gājuši vismaz trīs cilvēki, vēsta aģentūra UNIAN.

Aptuveni 300 cilvēku liela grupa mēģinājusi ielauzties kara daļā, metot Ukrainas karavīru virzienā Molotova kokteiļus un atklājot uguni pa sargposteni, informē iekšlietu ministrs Arsens Avakovs.

Nacionālā gvardes pārstāvji raidījuši brīdinājuma šāvienus, bet, tā kā separātisti uzbrukumu nav pārtraukuši, atklāta uguns. Trauksme sacelta visās Mariupoles Iekšlietu ministrijas struktūrās.

Ievainojumus guvuši vēl divpadsmit cilvēki, kuru vidū ir arī nejauši garāmgājēji, vēsta "Ukrainska Pravda".

Vietējo mediju rīcībā esošās ziņas liecinot, ka kara daļas "ieņēmēji" pārsvarā ir vietējie iedzīvotāji, kurus it kā vadot kāds Krievijas bruņoto spēku pārstāvis.

Ap 23:45 pēc vietējā laika šāvieni bijuši dzirdami arī citviet kara daļas apkaimē, kā arī vietējās slimnīcas tuvumā. Ap 01:00 naktī specvienības un milicijas kopējā operācijā esot aizturēti aptuveni desmit cilvēki. Plašāka informācija par nakts notikumiem Mariupolē pagaidām nav pieejama, taču zināms, ka aptuveni stundu pēc pusnakts manīts, ka Mariupoles virzienā no Straudubovkiem dodas bruņutehnika. 


 


Написать комментарий