Sprukts varētu izlaist pasaules čempionātu

foto: nra.lv
foto: nra.lv

Gaidāmajā pasaules hokeja čempionātā Latvijas izlasei varētu nākties spēlēt bez Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Jaroslavļas "Lokomotiv" centra Jāņa Sprukta.

Tiešs lēmums par iespējamo nespēlēšanu gan vēl neesot pieņemts, tomēr izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks sarunā ar "Latvijas Avīzi" atklājis, ka sportists esot runājis par nogurumu pēc aizvadītās sezonas.

"Kā varu komentēt baumas, ka Jānis Sprukts šopavasar nespēlēs izlasē? Redzēsim, vēl ir daudz laika. Bet, jā – viņa nostāja ir strikta, esot noguris. Ar pārējiem, kam nupat beigusies sezona – Kasparu Daugaviņu, Miķeli Rēdlihu, Artūru Kuldu, turpinās pārrunas," sarunā "Latvijas Avīzei" sacīja Latvijas hokeja valstsvienības ģenerālmedžeris Māris Baldonieks. Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka Daugaviņš pievienosies komandā pēc 20.aprīļa.

KHL regulārajā sezonā Sprukts aizvadīja 14 spēles, izceļoties ar septiņiem (2+5) punktiem, savukārt 18 Gagarina kausa izcīņas mačos latviešu centrs pievienoja četrus (0+4) punktus. "Play-off" latvietim nedaudz zemāks spēles laiks – vidēji 14 minūtes un 34 sekundes (reg.sezonā - 15:18). Sprukta rēķinā arī pieci mači Soču olimpiskajās spēlēs (2+2).

Tāpat Baldonieks atklāja, ka trīs jaunie hokejisti treniņos ar valstsvienību vairs nepiedalīsies: "Paldies par darbu pateicām Edgaram Kļaviņam, Mikam Lipsbergam un Artūram Kuzmenkovam. Viņi ir centīgi puiši un nākotnē ir labas iespējas iekļūt izlasē, bet šoreiz treniņus vairs neturpinās. Šonedēļ turpināsim treniņus Ozolniekos. No pirmdienas mums pievienojas Lauris Dārziņš, Mārtiņš Cipulis un Armands Bērziņš. Ervīns Muštukovs Somijā pastiepa potīti, bet nekas nopietns neesot." Šodien izlasei klāt nākuši arī Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) kluba Ņeftekamskas "Toros" uzbrucēji Kaspars Saulietis un Artūrs Mickevičs, kā arī Miks Indrašis, vēsta LHF "Twitter" konts. Jāpiebilst, ka Dārziņš gan šodien vēl nav pievienojies izlasei, jo ir apslimis, tomēr tuvāko dienu laikā būs klāt ierindā, Sportacentrs.com apliecinājis Gorbunovs.

Jau iepriekš par nespēlēšanu pasaules čempionātā paziņojuši aizsargi Georgijs Pujacs un Krišjānis Rēdlihs - Pujacs savu lēmumu pamatojis ar vēlmi apārstēt iegūtās traumas un atpūsties, savukārt Rēdlihs šovasar vēlas vairāk laika veltīt savai ģimenei.

Tikmēr ceturtdien vakara treniņā pievienosies arī galvenais treneris Teds Nolans, kurš tajā dienā ieradīsies no Ziemeļamerikas, Sportacentrs.com apstiprinājis Gorbunovs, savukārt Zemgus Girgensona pievienošanās pārējai izlasei gaidāma vēlāk. Iepriekš (pirms NHL regulārā čempionāta noslēdzošās spēles) Nolans gan norādījis, ka grasās pievienoties valstsvienībai tikai maija sākumā.


Написать комментарий