VUGD: Krāslavas novadā ugunsgrēkā gāja bojā divi cilvēki

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no 12.aprīļa plkst.6:30 līdz 14.aprīļa plkst.6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izbraucis uz 187 notikumiem, portālam Gorod.lv paziņoja VUGD preses sekretāre Inga Vetere.

Kopumā dzēsti 137 ugunsgrēki, t.sk. 77 kūlas ugunsgrēki, veikti 26 glābšanas darbi, kā arī 22 bija maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkā gāja bojā divi cilvēki.

Pēc I.Veteres vārdiem, naktī no sestdienas uz svētdienu ugunsdzēsēji saņēma informāciju, ka Krāslavas novada Ūdrīšu pagastā redzamas liesmas. Kad ugunsdzēsēji jau bija ceļā, tika saņemta informācija par precīzāku ugunsgrēka vietu. Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, vienstāvu dzīvojamā māja bija liesmu pārņemta un jumts jau bija iebrucis. Dzēšanas laikā mājā tika atrasti divi bojā gājuši cilvēki – 69 gadus veca sieviete un 43 gadus vecs vīrietis. Ugunsgrēka iemeslus skaidro Valsts policija.

Aizvadītajās brīvdienās kūla dzēsta 77 reizes. Plašākie kūlas ugunsgrēki bija Latgales reģionā – Daugavpils novada Tabores pagastā dega kūla 50 ha platībā, Rēzeknes novada Ozolaines pagastā 15 ha platībā, bet Daugavpils novada Maļinavas pagastā līdz ar kūlu nodega arī pirts.


Написать комментарий