Lielveikali: Problēmu ar eiro ieviešanu nav bijis

foto: rct.lv
foto: rct.lv

Aizritot 100 dienām kopš eiro ieviešanas, Latvijas lielveikalu pārstāvji portālam Mixnews.lv norādījuši, ka būtisku problēmu jaunās naudas ieviešanā nav bijis.

"Process ir noritējis diezgan veiksmīgi un plūdeni. Lielu problēmu nav bijis, jo gatavošanās uzsākta laicīgi. Protams, sākumā, kad bija divu valūtu peroids, kasieriem darbs bija intensīvāks un uzmanība jāvelta vairāk. Klietni arī ir apraduši," sacīja "Maxima" preses sekretārs Jānis Beseris, piebilstot, ka ar naudas viltojumiem, kas liecinātu par kaut kādu tendenci, uzņēmums neesot saskāries.

"Neesam saskārušies ar nekādiem starpgadījumiem vai sarežģījumiem. Gatavošanos šim procesam uzsākām ļoti laicīgi. Darbinieki tika sagatavoti, lai tas notiku pēc iespējas veiksmīgāk un raitāk," atklāja "Rimi Latvia" vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Podskočija.

"Viss noritēja mierīgi. Cilvēki ir pieraduši, reizēm pat prasa pārdevējiem, vai cena joprojām jānorāda divās valūtās, jo ir taču pierasts. Protams, ievērojot visus likumus, līdz jūnija beigām cena tiks norādīta divās valūtās. Siguldā jau 1.janvārī cilvēki jau pirms atvēršanas bija pie veikala un gribēja izmantot jauno naudu. Tā esot bijis arī citās pilsētās. Cilvēki ne tik daudz pirka produktus, cik vienkārši gribēja sajust un redzēt, kāds izskatās jaunā nauda. Jau pēc nedēļas kopš eiro ieviešanas cilvēki pārsvarā norēķinājās ar eiro vai ar kartēm. Pirmajās nedēļās bijuši kuriozi, kad cilvēki teikuši, ka eiro monētas otrā pusē nav Latvijas simbola. Nav bijuši gadījumi, kad cilvēki nākuši ar 50 vai 100 latu banknoti, lai tikai to izmainītu," situāciju komentēja "Elvi Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine.


Написать комментарий