LCB varēs apskatīt Daugavpils skolnieču rokdarbu izstādi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 11.aprīlī, Latgales Centrālajā bibliotēkā (LCB) tiks atklāta neparasta izstāde.

Bibliotēkā būs apskatāma Daugavpils vispārizglītojošo skolu 5. – 9.klašu skolēnu 10.atklātās mājturības un tehnoloģiju olimpiādes „Gadalaiki – pavasaris„ dalībnieku darbu izstāde „Adatu spilventiņi”. Katram skolēnam, kurš piedalījās olimpiādē, vajadzēja atsūtīt brīvi izvēlētās tekstiltehnoloģijās darinātu adatu spilventiņu.

Pavisam žūrijas komisija no Latvijas skolām saņēma 480 skolēnu darbus. No Daugavpils skolām tika iesūtīti 42 skolēnu darbi.

Valsts olimpiādē, kura notika 12.martā Latvijas Universitātē, no Daugavpils tika uzaicinātas piedalīties 11 skolnieces. Olimpiādes laikā meitenēm bija jāveic radošais darbs kādā no rokdarbu tehnikām. 11.pamatskolas 7.klases skolniece Aleksandra Ribakova par panākumiem olimpiādē tika apbalvota ar Valsts izglītības satura centra Atzinības rakstu.

Priecē, ka pretēji sabiedrībā pieņemtajam uzskatam, ne visas meitenes interesējas tikai par sociālajiem tīkliem, dejām un zēniem, ir tādas, kuras labprāt nodarbojas ar rokdarbiem. Viņu darba augļus varēs apskatīt piektdien, 11.aprīlī, plkst.14:00, LCB. Jāpiebilst, ka izstāde būs apskatāma tikai nedēļas laikā.


Написать комментарий